Încearcă aceste 11 tehnici de detoxifiere a casei, dacă vrei să îți meargă bine


Alergenii din casă precum mucegaiul, acarienii, substanțele din plastice și chiar odorizantele pot favoriza apariția strănutului, a congestiei nazale și pot agrava unele afecțiuni deja existente.

Aproximativ 20% din oameni suferă de cel puțîn o formă de alergie, iar mulți alții sunt, pur și simplu, sensibili la diversele toxine din mediul înconjurător.
Iar mediul înconjurător include și casa în care locuim, unde, în unele cazuri, aerul este deopotrivă de poluat ca cel de afară sau chiar mai poluat.
În funcție de cât de sensibilă este o persoană, chiar dacă nu știe că ar suferi de vreo formă de alergie, substanțele alergenice au capacitatea de a agrava simptomele astmului, de a produce dureri de cap și de a cauza iritații la nivelul pielii.

Medicul Phil Brown, director al Institutului de Cercetare în Sănătate din Boston, atrage atenția că reducerea alergenilor din locuința prezintă avantaje semnificative asupra stării de sănătate, având chiar capacitatea de a reduce riscul instalării infertilității și apariției cancerului.
Din fericire, cu doar câteva schimbări, poți avea o casă detoxifiată și curată.

Bucătăria

Familia petrece foarte mult timp în bucătărie, așa că este locul potrivit din care să pornești detoxifierea.

1. Aruncă sticlele din plastic și recipientele în care ai avut conserve, deoarece pot conține bisfenol, o substanță care duce la aapriția dereglărilor hormonale. Depozitează mâncarea și apa în recipiente din sticlă.
2. Șervețelele și alte produse din hârtie pot conține înălbitor, iar acesta este responsabil cu apariția celulelor carcinogene. Folosește produse fără înălbitori.
3. Apa de la robinet poate fi contaminată cu crom VI, fiind carcinogen.
Dormitorul
Și aici petrecem foarte mult timp, fiind locul unde dormim.
4. Ai grijă, mobila poate conținecompuși volatili, care poluează aerul și irită pielea. Achiziționează mobilă din lemn masiv.

5. Lumânările, deși sunt romantice și relaxante, pot emite toxine precum benzenul. Achiziționează lumânări din uleiuri naturale sau prepară-le chiar tu acasă.
6. Praful poateconține pesticide și multe alte ingrediente toxice. Curăță cât mai des praful din casă și nu îl lăsa să se depună.

Baie
Probabil ești conștient de cât sunt de periculoși germenii din baie, însă ce spui de toxine?
7. Odorizantele din baie conțin toxine care pot produce un dexechilibru hormonal în organism, atunci când sunt inspirate. Optează pentru un purificator al aerului sau pentru uleiuri naturale.
8. Săpunurile antibacteriene conțin triclosan, iar acesta poate contribui la rezistența în fața antibioticelor. Cercetătorii ne recomandă să folosim săpunul clasicși apă, deoarece este suficient de eficient.
9. Mucegaiul poate duce la apariția problemelor respiratorii și a iritațiilor la nivelul pielii. Ia toate măsurile posibile pentru a scăpa de mucegai, poți opta chiar pentru a aduce o echipă de curățenie profesionistă.
10. Substanțele pentru curățenie sunt și ele extrem de toxice, iar medicii atrag atenția la reacția negativă pe care acestea le pot avea asupra sănătății noastre. Alege să cureți cu substanțe naturale precum oțetul sau bicarbonatul de sodiu.

Garajul
11. să nu te surprindă, însă trebuie să detoxifici inclusiv garajul, căci bateria mașinii, pesticidele sau combustibilul încarcă aerul și îți pot afecta sănătatea. Fă des curățenie și aerisește zilnic garajul, astfel te vei putea proteja de impactul pe care aceste substanțe toxice le pot avea asupra sănătății tale.


About the author

Maya O.

View all posts