Institutul „Cantacuzino” lansează imunomodulatorul Orostim HV


Primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV va fi lansat în curând pe piața din România, anunță MApN.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa astăzi, începând cu ora 18.00, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, la o conferință de presă.

Evenimentul este organizat cu ocazia lansării pe piață a primului lot al produsului imunomodulator Orostim-HV, se arată într-un comunicat de presă al MApN remis redacției.

SUPLIMENT ALIMENTAR

Orostim-HV este un supliment alimentar care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut ieri declarații de presă, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Universitar de Urgenţă București.
În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul „Cantacuzino” să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație pentru producția în serie a produsului.

Orostim-HV se va putea achiziționa începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului, din Splaiul Independenței nr. 103.


About the author

Maya O.

View all posts