Învață să greșești

Învață-ți creierul să greșească și vei vedea că totul va fi bine… Sfaturi de viață oferite de Will Smith!


”Oamenii se feresc să greșească, oamenilor le este teamă de greșeală, aceasta este problema…” spune Will Smith!

De fapt ”să greșim” este parte a procesului spre succes. Trebuie să nu ne fie teamă de greșeli, trebuie să căutăm situațiile în care putem greși, situațiile în care putem eșua.

Pentru că ne place Will Smith, am adunat o serie de sfaturi oferite de marele actor. De citit și dat mai departe…

”Nu succesul, ci teama ne învață cele mai importante lecții ale vieții. Tot timpul spunem că din greșeli învățăm. Când ați auzit ultima dată pe cinveva spunând că a învățat din ”succes”?!?”

”Când mergem la sala de forță, de exemplu, când facem antrenament, ceea ce facem, de fapt, este să căutăm – Greșeală -.Încercăm să ducem mușchii până în punctul în care vor eșua! De ce? Pentru că doar atingând limita, doar acolo, la limită, vor începe să se adapteze și să se schimbe, să ne schimbe condiția fizică, cu adevărat.”

”Oamenii de succes greșesc, greșesc de mult mai multe ori decât au succes. Au succes și capătă experiență învățând și eșuând…Din multe greșeli, în drumul lor spre succes, oamenii puternici folosesc energia și experiența acumulată pentru a deveni oameni de succes.”

”Trebuie să încercăm! Trebuie să încercăm în special la limita unde sigur vom greși. Acesta este motivul pentru care există antrenament. Ce facem la antrenament? Greșim, bineînțeles și ne atingem limitele, greșim pentru a putea învața lecții valoroase. Antrenamentul înseamnă lecții valoroase. Antrenamentul înseamnă greșeală controlată.”

”Cel mai bun exemplu îl putem vedea la bebeluși, atunci când aceștia învață să meargă. De câte ori cad bebelușii până reușesc să facă primul pas?!? Gândiți-vă și îmi veți da dreptate!”

”Așadar, greșește, greșește, atinge-ți limita și deodată vei vedea că începi să ocoleșți greșelile, că începi să devii mai bun în ceea ce faci, că mintea ta reacționează mai rapid, că mișcările tale sunt mai bune.”

”Greșelile ne ajută să ne dăm seama unde trebuie să ne inbunatățim.”

”Dacă NU încercăm, NU greșim, NU știm unde trebuie să ne inbunătățim…”

”Greșește, învață-ți lecțiile și vei avea succes”.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns