Irina Loghin a copilărit în sărăcie cruntă: “Eram tunsă la piele, bântuiau păduchii pe la noi!”


Irina Loghin nu a avut o copilărie ușoară. Însă, pe cât de cruntă a fost sărăcia în care a crescut, alături de frații ei, pe atât de frumoase sunt amintirile de atunci. Regina cântecului popular își amintește acum, la 81 de ani, cu zâmbetul pe buze peripețiile din urmă cu 75 de ani.

Irina Loghin a povestit de-a lungul anilor cum se descurca ea și familia ei când erau săraci lipiți pământului și abia aveau o mămăligă pe masă, pe care să o împartă toți. Artista de muzică populară spune că a fost nevoită să muncească la câmp chiar de la șase ani, pentru a-și ajuta familia, să aibă ce să mănânce.

Irina Loghin a copilărit în sărăcie cruntă: “Eram tunsă la piele, bântuiau păduchii pe la noi!”Irina Loghin a copilărit în sărăcie cruntă: “Eram tunsă la piele, bântuiau păduchii pe la noi!”

„Sărăcia prin care am trecut… Noi nu observam necazurile. Noi așa credeam că trebuia să fie. Eram 6 copii. Tata muncea pentru toți. Sora cea mai mare era jandarmul. Mama mergea la câmp. Eu eram cea mai mică. Pe noi ne învățau părinții ce să facem. Nu mi s-a părut nimic greu. Mă lua mama de la 6 ani să car lemne din pădure.

Eu am vrut să mă duc la școală de la 6 ani, dar mama nu a vrut. Aveam galoși de cauciuc, am luat o haină de-a lui tata și eram cheală. Eram tunsă la piele. Bântuiau păduchii pe la noi. Învățătoarea când m-a văzut m-a întrebat dacă sunt băiat. M-a pus să le cânt, nu eram nici înscrisă la școală. Tata și mama cântau. Tata cânta mai bine’, spunea Irina Loghin la Antena 1, în urmă cu ceva vreme.

Într-un alt interviu acordat Antena Stars, Irina Loghin a mărturisit că mama ei le gătea câte o mămăligă pe care o împărțea tuturor copiilor, iar până ziua următoare, la aceeași oră, nu mai aveau ce să mănânce.

„N-am avut nici pământ. Am fost o familie de oameni săraci. Mama făcea o mămăligă și fiind cinci copii pe atunci, o împărțeam la cinci și ne spunea că mâine până la această oră nu mai are ce să ne dea’, a spus Irina Loghin la Antena Stars.

Irina Loghin a mai spus că pe vremea când era în clasa a II-a a început să primească alimente, cum ar fi uleiul, orezul și zahărul. Potrivit spuselor ei, încă de la vârsta de 7 ani a început să producă pentru a-și ajuta familia.

„Am început sa produc ca copil de la 7 ani. Eram clasa a II-a și primeam alimente. Alimente precum margarină, ulei, zahăr, orez. De atunci mama s-a bucurat că puteam să ajut familia’, a mai adăugat artista.

Sursa: viva


About the author

Maya O.

View all posts