Istoria inelului de logodnă


V-ați întrebat vreodată cum a ajuns un simplu inel să devină simbolul logodnei? Iată frumoasa poveste, care se păstreazăde sute de ani…

În epoca romană, inelul a fost asociat cu angajamentul dintre soți

Dacă în perioada faraonilor, inelul era doar un simbol al eternității, odată cu epoca romană acesta a devenit simbolul angajamentului dintre soți. În acele vremuri, inelul de logodnă era realizat din fier și avea forma unui cerc, inelele mai sofisticate din aur și cu pietre prețioase, începând să apară abia în epoca medievală.

Diamantul, piatra care are puteri magice

Cât privește inelul cu diamant, atât de mult dorit de domnișoare, acesta a fost preferatul grecilor, care considerau această piatră ca fiind o bucată fragile a stelelor căzătoare. Și asta pentru că întotdeauna despre diamant s-a spus că are puteri magice, dar și un simbol al inocenței și mijloc de protecție împotriva răului.

Se poartă de acum 500 de ani

Inelul cu diamant a devenit însă semnul logodnei acum 500 de ani, când arhiducele de Austria I l-a oferit iubitei sale Maria de Burgundia. În ceea ce privește locul unde se poartă, acesta se așează pe al patrulea deget de la mâna stângă, adică exact unde există o venă care face legătura direct cu inima. În acest fel se crede că se va menține aprinsă dragoste dintre două persoane și nici una dintre acestea nu va mai căuta dragostea în altă parte.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts