Tort cu diamante

Japonezii au creat un tort decorat cu 223 de diamante şi safire


Nici un cofetar din lume nu-l poate întrece în extravaganţe pe cel din Japonia. Din mâinile unor astfel de maeştri a ieşit un tort de nuntă, care valorează 2.000.000 de dolari. Prin ce de deosebeşte acesta faţă de un tort normal? Prin faptul că este decorat cu 223 de diamante şi safire, cântăreşte 73 de kilograme şi din el s-au înfruptat 320 de persoane. Şi apropos, o porţie valora doar… 3125 de dolari.

Păzit de bodyguarzi

Tortul a fost vedeta unui mare târg de nunţi din Dallas şi a fost permanent păzit de bodyguarzi. Celebrul designer de modă Debbie Wingham este totodată şi creatoarea unei bijuterii culinare al cărei preţ ajunge la… 48,5 milioane de lire. Prăjitura măsoară aproape doi metri lungime şi este decorată cu 4.000 de diamante, smarald şi ametist. Tortul a fost comandat de o familie de miliardari din Emiratele Arabe Unite, iar pentru realizarea lui, Debbie a petrecut 1100 de ore. Ce ingrediente s-au folosit?

Peste 120 kg de fondant, 60 de kg de ciocolată pentru modelare și nu mai puțin de 80 de culori și nuanțe diferite. Așa a ieșit o adevărată operă de artă care a cântărit 450 de kilograme. Cu totul spectaculoase cu fost cele 17 pietre prețioase folosite de cofetar, care aveau o valoare de 70 milioane de dolari, formate dintr-un diamant roz de 5,2 carate, un diamant galben de 6,4 carate, 15 diamante albe de 5 carate, precum și 4.000 de diamante mai mici, ametiste și smaralde.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts