La 83 de ani, Sophia Loren arată fabulos – „Nu-ți refuza micile slăbiciuni!”


În pofida vârstei sale înaintate, Sophia Loren arată extraordinar și îsi maschează cu brio anii. Care este secretul ei? Ni-l dezvăluie însăși actrița:

Foto: Hindustan Times

1 Nu-ți refuza micile slăbiciuni!
În ceea ce o privește, aceste slăbiciuni sunt pastele! Actrița se răsfață deseori cu câte-o porție de paste , însă optează întotdeauna pentru cele din grâu dur. Așa cum spune chiar ea, acestea nu îngrașă – e o treabă verificată în timp! În Italia circulă o frază, aparținându-i marii actrițe : “ Pentru tot ce sunt, le sunt datoare spaghetelor!”

2 Iubește-ți vârsta!
Cand e vorba de vârsta ei, Sophia Loren este foarte deschisă: “ Nu am niciun fel de secret în ceea ce privește lupta cu bătrânețea. Trebuie să trăiești în armonie cu tine însuți, să-ți păstrezi calmul și echilibrul, să nu uiți de bucuriile vieții și să ai grijă de tine : să te hrănești normal, să te imbraci frumos, să faci sport și să nu dormi mai puțin de 7-8 ore pe zi”.

3. Un somn odihnitor.
Sophia Loren se culcă la 9 seara și se trezește la 6 dimineața.

4. Gimnastica de înviorare și florile.
În fiecare dimineață, actrița respectă anumite ritualuri de frumusețe și relaxare. La trezire, gimnastica de înviorare este obligatorie, apoi plimbarea prin grădină, unde își admiră florile și se bucură de parfumul lor. În plus, Sophia Loren nu fumează, nu bea alcool, refuză grăsimile și prăjelile.

5. Multă apă naturală.
Sophia bea 2 litri pe zi, pentru a avea pielea elastică și hidratată și pentru a-și curăța organismul de toxine. Ea are ferma convingere că persoanele care nu beau suficientă apă, se ridează mult mai devreme.

6. Zilele de detoxifiere.
La fiecare 2-3 luni, iar uneori chiar mai des, Sophia își programează astfel de perioade. Timp de 2/-3 zile, ea bea numai fresh-uri și mănâncă numai fructe proaspete, pentru a-și curăța intestinele și a-și împrospăta pielea feței. Ea recomandă consumul a cât mai mult ananas proaspăt, care elimină greutatea în exces.

7. Curățarea pielii și înlăturarea produselor cosmetice.
Pentru a păstra tinerețea pielii, Sophia Loren recomandă hidratarea permanentă a pielii cu ajutorul cremelor si al loțiunilor. În plus, inlăturați regulat machiajul pe pe față și pleoape. Pentru demachierea ochilor, Sophia folosește uleiul de măsline, iar apoi se unge cu cremă cu vitamina A. Demachiantele din supermarketuri sunt tabu.

Sophia Loren a ajuns la venerabila vârstă de 83 de ani, însă sfidează trecerea timpului. A fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, dar nu-și arată deloc vârsta și uimește cu fiecare apariție a ei, fiind la fel de elegantă și seducătoare ca în tinerețe.

Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. După ce și-a trăit copilăria în mare parte în timpul războiului, ea a început să facă primii pași spre celebritate la vârsta de 14 ani, câdn a început să participe la concursuri de frumusețe și interpretând roluri mici în filme artistice. Primele roluri le-a avut în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o. În 1950 a participat la Miss Italia, unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea. De aici a fost un drum scurt până la Hollywood și la întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia. Și faima. Iar tot acest parcurs Sophia îl povestește în detaliu în volumul de memorii publicat în 2014 – „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life”.

La numai 15 ani l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare, cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor. S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie. Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

A iubit toată viața un singur bărbat
Cei doi făcut doi copii: Carlo Jr. născut în 1968 și Edoardo în 1973 și au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007. Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva” și a preferat să rămână singură.

Mai mult, tot în 2007, Sophia a surprins pe toata lumea cu un pictorial incendiar pentru Calendarul Pirelli, demonstând că în lco să îmbătrânească, ea parcă întinerește și devine pe zi ce trece mai frumoasă.

Sophia a fost considerată cealaltă Marilyn
Sophia a fost considerată cealaltă Marilyn, dar în variantă brunetă, mult mai fericită și mai sigură pe sine, cu aceleași farmec aparte și talent de inegalat . Spre deosebire de Monroe, ea a iubit toată viața un singur bărbat.

Mai mult, spre deosebire de alte celebrități de la Hollywood, Sophia nu s-a ascuns de ochii presei acum la bătrânețe, ci este foarte activă, și uimește cu fiecare apariție a ei cu eleganța și grația sa. În ciuda faptului că are 83 de ani, diva nu-și arată deloc vârsta și și-a păstrat frumusețea răpitoare din tinerețe, dovedind încă o dată că vârsta e doar o cifră. „Nu mă dau în vânt după faptul că îmbătrânesc, dar încă mă pot preface că am 15 ani“, a declarat actrița, cu zâmbetul pe buze, într-un interviu mai vechi.

Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme
În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman. Și-a început cariera de actriță în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în L’Oro di Napoli (1954), al lui De Sica. Peccato che sia una canaglia / Too Bad She’s Bad (1954) a fost primul film alături de Marcello Mastroianni, actorul care avea să-i devină un colaborator constant pe marele ecran. Printre ele, Matrimonio all’italiana (1964), pentru care a fost nominalizată la Oscar, comedia La moglie del prete (1970) și Ieri, oggi, domani / Yesterday, Today, Tommorow, cu o scenă de striptease care a intrat în istorie.

E cea mai premiată actriță italiană
Sophia Loren și-a fascinat, de altfel, partenerii de platou. Printre ei, Cary Grant, Peter Sellers, Clark Gable, Frank Sinatra, Gregory Peck, Jack Lemmon, Paul Newman, Marlon Brando. Momentul care a propulsat-o printre marile staruri de cinema ale lumii a fost anul 1958, când a semnat un contract cu studioul Paramount, la Hollywood. În 1961, rolul dramatic al mamei din La Ciociara (1961), în regia lui Vittorio de Sica, i-a adus 22 de premii internaționale, inclusiv unul de interpretare la Cannes și un Oscar, devenind prima actriță premiată cu statueta pentru un film străin și prima actriță italiană distinsă cu acest trofeu. La apogeul carierei sale, a fost plătită cu 1 milion de dolari ca să joace în The Fall of the Roman Empire (1964). Ultima peliculă din lunga colaborare cu Vittorio de Sica a fost Il viaggio (1974), în care a jucat alături de Richard Burton. Cea mai recentă apariție a sa este într-un scurtmetraj, Voce umana (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai săi, Edoardo Ponti.

Sophia Loren a fost recompensată de-a lungul carierei și cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite – Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un Premiu BAFTA și deține recordul de a fi distinsă cu șase Premii David di Donatello pentru cea mai bună actriță. În 1991, a fost onorată de Academia Americană de Film pentru întreaga carieră, fiind declarată o „comoară a cinematografiei mondiale”, iar în 1999 a fost recunoscută de către American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood. Mick Jagger și Keith Richards i-au dedicat o melodie – „Pass the Wine (Sophia Loren)”.

Foto: Fasingur

Sophia Loren

Actriță

Sophia Loren, numele de scenă al Sofiei Villani Scicolone Ponti este o actriță italiană de film. Wikipedia
Născută: 20 septembrie 1934 (vârsta 83 de ani), Roma, Italia
Înălțime: 1,74 m
Soț: Carlo Ponti (căs. 1966–2007)
Copii: Edoardo Ponti, Carlo Ponti Jr.
Premii: Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, MAI MULTE


About the author

Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns