La ce tradiţii de Crăciun va renunţa Regina Marii Britanii. Familia regală este dezamăgită


Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, peste tot în lume se anunţă deja anularea multor festivităţi legate de Halloween, zile naţionale şi Crăciun. Familia regală britanică nu face excepţie şi renunţă la tradiţiile de sărbători pe care le ţineau de decenii.

Creşterea cazurilor de COVID-19 şi apropierea sezonului gripal fac ca sărbătorile să fie deosebit de riscante pentru persoanele în vârstă sau cu un sistem imunitar slăbit. De aceea, nu este o surpriză faptul că sunt anulate majoritatea tradiţiilor de Crăciun ale familiei regale Britanice onorate la Castelul Sandringham, una dintre reşedinţele familiei.

În Marea Britanie s-au limitat întrunirile la sub 6 persoane, ceea ce înseamnă că prinţul William şi ducesa Kate împreună cu cei trei copii nu vor lua prânzul tradiţional de Crăciun cu regina, nici nu vor participa la plimbarea de Crăciun şi nu vor saluta publicul înainte şi după slujba de dimineaţă de la Biserica Sfânta Maria Magdalena.

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip vor petrece Crăciunul singuri

Pentru prima dată, Regina Angliei este nevoită să-şi petreacă sărbătorile departe de nepoţi şi strănepoţi, avându-l alături doar pe prinţul Philip (prima imagine din galeria foto). Respectarea programului obişnuit ar presupune asumarea unui risc prea mare pentru ea. Strănepoţii, prinţul George şi prinţesa Charlotte, au reluat cursurile la şcoală, ceea ce aduce cu sine riscuri suplimentare pentru regina în vârstă de 94 de ani, şi pentru prinţul Philip, care a atins vârsta de 99 de ani.

În mod normal, familia regală ar fi început prima zi de Crăciun cu o slujbă mai puţin formală la ora 9.00, dimineaţa (a doua imagine din galeria foto).Apoi, ar fi mers la o a doua slujbă mai formală la ora 11.00, dimineaţa. Slujba oficială ar fi fost precedată de plimbarea în care prinţul William şi Kate, însoţiţi de prinţul Harry şi Meghan erau fotografiaţi împreună (a treia imagine din galeria foto) Cel puţin aşa s-a petrecut în ultimii doi ani.

Un fost majordom al prinţului Charles, Grant Harrold, dezvăluie cum decurgeau de obicei pregătirile: „Regina ajungea cu câteva zile înaintea tuturor, ca o gazdă bună, pentru a se asigura că totul este gata. Apoi, în Ajunul Crăciunului veneau ceilalţi membri ai familiei regale”.

Ce obiceiuri de Crăciun nu vor fi ţinute de Meghan Markle şi prinţul Harry
În anul 2015, Meghan Markle, actriţă pe atunci, declara într-un interviu despre Crăciunul în familie: „Vacanţa cu prietenii îţi permite să rupi tradiţiile familiei şi să eviţi tortul cu fructe al mătuşii Julie”.

Între timp, Meghan s-a schimbat şi plănuieşte să-şi petreacă Crăciunul cu mama ei în loc de prieteni. A renunţat deja la tradiţiile pe care familia socrilor ei le ţin fără abatere de câteva decenii încoace. Aşa că, Markle împreună cu prinţul Harry şi fiul lor, Archie, vor fi nevoiţi să renunţe oricum anul acesta la o serie de practici asociate petrecerii vacanţei de iarnă la reşedinţa regală de la Sandringham a reginei.

Prinţului Harry şi lui Meghan Markle le vor lipsi cu siguranţă schimbul de cadouri de Crăciun. Ei şi fiul lor Archie nu vor lua obişnuitul ceai de după-amiază din Ajunul Crăciunului, care dă startul obiceiurilor festive ale familiei regale. Cu acea ocazie, membrii familiei regale îşi ofereau cadouri de Crăciun. De obicei, alegeau unele simple şi amuzante, cum ar fi casca de duş dăruită de prinţul Harry reginei. Mesajul imprimat pe ea a stârnit râsul tuturor: „Nu-i aşa că viaţa e o cˣˣˣˣ!”.

Alte momente la care ar fi vrut să fie prezenţi ar fi fost masa din Ajunul Crăciunului la care se respectă codul vestimentar Black Tie şi se beau băuturi fine, precum şi prânzul din ziua de Crăciun. Ar fi putut lua parte şi la o petrecere anuală organizată pentru a mulţumi personalului pentru serviciile sale, scrie clickpentrufemei.ro.

Crăciunul de la reşedinţa Sandringham s-ar fi încheiat pe 26 decembrie, ziua în care unii dintre membrii familiei părăsesc moşia regală pentru a se alătura socrilor lor. Atunci, prinţul William şi Kate se îndreaptă spre reşedinţa Bucklebury pentru a sărbători cu Middletonii, iar prinţul Charles şi Camilla îşi petrec timpul cu copiii şi nepoţii.


About the author

Maya O.

View all posts