La mulți ani, Marian Drăgulescu! Ce vârstă frumoasă împlinește gimnastul chiar azi…


Născut la 18 decembrie, 1980, Marian Drăgulescu împlinește azi 40 de ani și Sunt șanse ca anul 2021 să fie ultimul din cariera gimnastului Marian Drăgulescu (39 de ani), iar “Marocanul” ar vrea să înceapă apoi o carieră de antrenor, după participarea la Olimpiada de la Tokyo.

La Tokyo, Marian Drăgulescu va participa pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice

Cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene a declarat recent că vrea să obțină o medalie la Tokyo: “Va fi o Olimpiadă atipică, dar tot Olimpiadă va fi și medaliile tot medalii vor fi, așa că bătălia e mare și nimeni nu renunță la nimic.

Un an sigur mă mai vedeți, la anul, după Olimpiadă, mai este și Campionatul Mondial la care vreau să particip. Din 2008 am tot zis că mă retrag și suntem în 2020, așa că nu mai zic nimic”, a spus Drăgulescu, în luna noiembrie.

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați gimnaști români, cu un palmares impresionant. Este cel mai medaliat gimnast al nostru din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, cu 31 de medalii. Sportivul are în vitrină 3 medalii la Jocurile Olimpice, una de argint și două de bronz, singura care îi lipsește e cea de aur. Are nu mai puțin de 18 titluri majore în carieră, 8 la Campionatele Mondiale și 10 la Campionatele Europene, obținute pe parcursul a 16 ani.

În 2021, Marian Drăgulescu va participa la ce-a de a 5-a ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo. În decembrie, “Marocanul” împlinește 40 de ani.

Steaua a pregătit prime speciale pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice
Comandantul CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a spus că performanțele de la Tokyo vor fi răsplătite pe măsură: “Din ziua în care am venit în club m-am gândit la acest lucru. Am luat contractele fiecărui sportiv calificat la Jocurile Olimpice și am reușit să-i facem mulțumiți. Pe perioada cât alți sportivi au avut o reducere de contract, sportivii calificați la Jocurile Olimpice nu au avut această reducere de contract.

Pregătim bugetul pe anul 2021, avem în vedere recompensarea sportivilor care vor obține medalii și clasări în primii 6, conform Legii Sportului”, a spus Mădălin Hîncu, pentru Digi Sport.

Palmaresul lui Marian Drăgulescu la Jocurile Olimpice
Rio (2016) – proba: sărituri – loc: 4
Beijing (2008) – proba: echipe – loc: 7
Beijing (2008) – proba: sărituri – loc: 4
Beijing (2008) – proba: sol – loc: 7
Atena (2004) – proba: echipe – loc: 3
Atena (2004) – proba: individual compus – loc: 8
Atena (2004) – proba: sărituri – loc: 3
Atena (2004) – proba: sol – loc: 2
Sydney (2000) – proba: echipe – loc: 6
Sydney (2000) – proba: individual compus – loc: 13
Sydney (2000) – proba: sol – loc: 6

La mulți ani, Marian Drăgulescu!


About the author

Maya O.

View all posts