Leacuri din bătrâni

Leacuri băbești care nu dau niciodată greș


Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit leacurile băbești pentru a se vindeca de diverse maladii. Iar aceștia nu dau dependență și, ce e mai imporant: nu dau greș niciodată.

Pudra de roșcove este un excelent antidiareic

Un remediu foarte bun pentru desfundarea nasului sunt picăturile obținute din apă caldă în care a fost topită sare de bucătărie. De asemenea se încinge un ochi de aragaz, se lasă câteva minute, se stinge și se presară un praf de mălai.

Se inspiră fumul. Infuzia din flori de piersic (100 g flori la un litru de apă) este de efect în cazul constipației. La fel de util este și consumul de tărâțe de grâu înmuiate în iaurt și îndulcite cu puțină miere.

În caz de diaree, se fierbe o ceașcă cu orez într-un litru de apă și se consumă lichidul. Pudra de roșcove este un excelent antidiareic. O jumătate de linguriță cu pudră de roșcove face adevărate minuni. Un remediu excelent împotriva diareei îl constituie și afinele uscate.

Pentru arsuri se unge locul afectat cu albuș de ou sau se aplică pe locul cu probleme comprese cu suc de aloe sau suc de roșii. În cazul arsurilor uscate, se amestecă un albuș de ou cu ulei de in și smântână. Se pune un strat gros pe rană.

Consumul în fiecare dimineață pe stomacul gol a 20 de semințe de dovleac crude, curățate de coajă distruge viermii intestinali.

Un alt leac de excepție îl constituie usturoiul crud, înghițit dimineața pe stomacul gol. Pentru îndepărtarea acneei se amestecă câteva lingurițe cu pudră de turmeric cu suc de lămâie până se obține o pastă omogenă.

Se aplică pe față și se lasă să acționeze un sfert de oră, apoi se clătește cu apă călduță. Efectul este garantat.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts