Noutăți copii

Lucruri pe care nu le știai despre propriul tău copil: “Singurele ființe care au evoluat suficient pentru a transmite dragostea pură sunt câinii și sugarii”, Johnny Depp.


Cum bebelușii nu ne pot comunica în mod eficient gândurile, deseori le subestimăm capacitatea mentală. Din fericire, știința modernă descoperă încet, dar sigur, că există multe informații în creierul micuților.

Deși acum zeci de ani s-a considerat imposibil, cercetătorii au descoperit acum că sugarii pot înțelege limba de bază, înțeleg concepte emoționale, cum ar fi dezamăgirea, și pot chiar empatiza cu cei din jurul lor.

Iată trei lucruri uimitoare, pe care probabil nu le cunoșteai:

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au găsit dovezi că bebelușii au o capacitate mult mai profundă de empatie, decât comunitatea științifică credea anterior.

Bebelușii au fost lăsați în compania unei păpuși terifiante și aceștia au prezentat semne de primejdie emoțională. S-ar putea argumenta că acest test le pune vârsta mentală și emoțională peste vârsta multor politicieni de succes!

Adesea considerăm că sugarii sunt în întregime ființe non-verbale. Nu este adevărat!

Deși nu sunt încă incapabili să se exprime verbal, un copil poate înțelege adesea mult mai mult decât ai crede. Ei învață rapid. Noam Chomsky susține că o mare parte a capacității noastre lingvistice, ca ființe umane, este înnăscută. Conform teoriei sale, avem o mare capacitate lingvistică, din naștere.

În “Experimentul Smurf”, s-au dovedit că sugarii, la vârsta de șapte luni, au înțeles, atunci când un personaj urma să fie surprins de o schimbare neașteptată a evenimentelor.

Acest lucru, împreună cu cercetări similare, a determinat faptul că bebelușii pot înțelege gândurile și convingerile celor din jurul lor.

Cercetătorii au descoperit că, având în vedere o situație fizică simplă, sugarii au puterea de a înțelege când o altă persoană este dezamăgită de un rezultat. Acest lucru implică un sentiment de perspectivă și de previziune pe care nu îl asociem de obicei copiilor.

Aceste informații vin dintr-o schimbare în metodologia cercetării, de la ceea ce pot face copiii noștri la ceea ce înțeleg. În timp ce cercetările trecute cerau copiilor să-și dovedească cunoștințele prin exprimare intenționată, cum ar fi dialogul și abilitățile motorii, cercetarea modernă se concentrează asupra comportamentelor mai moi și involuntare, de a măsura activitatea creierului. Prin înregistrarea reacțiilor mici ale copilului, cum ar fi căutarea, ascultarea, mușcarea buzelor, suptul degetului și expresiile faciale, cercetătorii sunt capabili să înțeleagă activitatea creierului unui copil. Pe măsură ce se dezvoltă metodologia de cercetare, înțelegem și aceste minți micuțe.

“Singurele ființe care au evoluat suficient pentru a transmite dragostea pură sunt câinii și sugarii”, a explicat Johnny Depp.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns