Ana aslan și dieta

Mâncarea preferată a celebrei Ana Aslan…


De la Charlie Chaplin, până la Pablo Picasso JF. Kennedy, Winston Churchill, Yaser Arafat, până la Cludia Cardinale sau Salvador Dali, toți au apelat la elixirul tinereții descoperit de marea cercetătoare Ana Aslan. Puțină lume știe însă cum a trăit marea cercetătoare și mai ales cu ce s-a hrănit, atingând vârsta de 92 de ani.

Avea grijă să nu se îngrașe niciodată

Foarte atentă la silueta ei toată viața, Ana Aslan a avut grijă să aibă o dietă echilibrată, formată din micul dejun, gustare, prânz, gustare și cina, care nu trebuie să depășească niciodată ora 18.00 – 19.00. De altfel, se spune că atunci când i se făcea foame, cercetătorul mânca dar o singură bomboană pentru a ține departe căderile de glicemie.

Chiar dacă pare greu de crezut, dar Ana Aslan își gătea singură. Ce consuma cercetătoarea? Doar alimente cât mai naturale cu putință, evitând alimentele din conservă și optând pentru multe fructe și legume. În ceea ce privește carnea, Ana Aslan prefera atât carnea de vită cât și peștele, pasărea, mielul, oaia dar și porcul.

De asemenea, aceasta recomanda ficatul, limba, în general carnea de la animalele care se hrănesc la rândul lor cât mai curat. Și evident preparate sub formă de rasol sau la cuptor, niciodată prăjite! O singură slăbiciune tot a avut și anume tortul Buturaga, făcut evident tot în casă.

Printre felurile de mâncare cu care s-a delectat de-a lungul vremii Ana Aslan s-a numărat supa de vită, cu crutoane, pătrunjel și piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts