Ce mâncau scriitorii

Mâncărurile preferate ale marilor scriitori ai lumii!


Caracterizați drept boemi, marii scriitori ai lumii dar și ai României aveau și câteva preparare culinare pe care le-au adorat. Iar alături de un pahar cu vin bun, inspirația vine singură. Iată cu ce s-au delectat cei mai cunoscuți scriitori ai noștri.

Eminescu și Creangă mâncau ca în copilărie

Despre Tudor Arghezi se știe că mânca atât la prânz cât și seara gustoase ciorbe cu afumătură, dar și piftie, tocăniță, sarmale, friptură și cartofi prăjiți, dar și desert.

Bineînțeles că era nelipsit și vinul. În ceea ce îi privește pe Eminescu și Creangă, aceștia au rămas îndrăgostiți mereu de preparatele din copilărie, așa că nu au spus niciodată nu plăcintelor cu mălai și brânză dar și pârjoalelor moldoveești sau unei ciorbe de găină, acrită cu borș și tăiței de casă.

Dar pe primul loc în topul preferințelor celor doi s-a situat întotdeauna tochitura moldovenească, din carne de porc prăjită, amestecată cu chișcă, un fel de cârnat de casă cu orez. Ca să nu mai spunem de sarmalele coapte în bostan și fierte în vin, un deliciu pe vremea celor de la Junimea. Cât privește desertul, întotdeuna cei doi au preferat poale-n brâu.

Emily Dickinson, îndrăgostit iremediabil de dulciuri

Celebra scriitoare Emily Dickinson nu putea niciodată să reziste în fața dulciurilor, iar Ernest Hemingway iubea la nebunie peștele, dezvoltând o adevărată pasiune pentru prepararea acestui fel de mancare.

Păstrăvul la tigaie, gătit cu cărbuni, va rămâne mâncarea preferată a scriitorului până la sfârșitul vieții sale. La rândul său, Salman Rushdie, cunoscut întregii lumi după romanul său „Versetele satanice” era înnebunit după kroma de miel, mâncarea pe care mama sa i-o prepara în copilărie.

Felicia Iederă


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns