Medicii pediatri sunt de părere ca mama și copilul ar trebui să doarmă în același pat până la vârsta de 3 ani a acestuia.


Dr. Nils Bergman din cadrul Universității Cape Town din Africa de Sud, a declarat că bebelușii ar trebui să doarmă pe pieptul mamei lor în primele săptămâni de la naștere. Apoi, ei ar fi bine să fie lăsați în patul mamei lor până la vârsta de cel puțin trei ani, arată Daily Mail citat de Agerpres.

Medicul a argumentat că împărțirea patului cu mama lor va contribui la sudarea legăturii dintre cei doi și va îmbunătăți comportamentul copiilor pe măsură ce cresc.

Sfatul său se bazează pe un studiu în care au fost monitorizați 16 copii. Potrivit concluziilor cercetării, bebelușii care au dormit singuri în pătuțuri pentru copii au fost mai supuși stresului.

De asemenea, s-a constatat un risc crescut de întrerupere a somnului în cazul copiilor care au dormit singuri.

Sfaturile dr. Bergman contrazic părerile multor experți care și-au exprimat îngrijorarea că bebelușii care dorm în același pat cu părinții lor au un risc mai mare de apariție a sufocării.

”Când bebelușii se sufocă și mor în timpul somnului, de vină nu este prezența mamei lor”, a spus el. Acest lucru ”se petrece din cauza altor lucruri: fum toxic, țigări, alcool, perne mari și jucării periculoase”, a adăugat Bergman.

Sursa: estisanatos.com


About the author

Maya O.

View all posts

Lasă un răspuns