Mesajul unei țărănci crescătoare de vite: Lăsaţi-ne să muncim. Nu am vrut ajutor social


Maria Todircă creşte vaci, cai şi porci, împreună cu soţul ei și de două ori pe săptămână, vine în Piaţa Mare din Suceava să vândă produse lactate.

Nu are pensie şi spune că nu a vrut nici ajutor social pentru că poate să muncească. Este nemulţumită pentru că autoritățile au închis pieţele acoperite, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Măsura autorităților s-a dovedit a fi luată fără vreun fundament inatacabil, pentru că numai după o zi, hala de lactate din piață s-a redeschis, doar cei care vând legume și fructe desfășurându-și activitatea în aer liber, evident, fără să se știe de ce, scrie 3dots.ro.

Maria Todircă a stat marţi în hală, dar s-a gândit tot timpul la cei cu legume și fructe care au fost obligaţi să îşi vândă marfa în frig.

”Nu se gândeşte nimeni la noi. Numai cât muncim. Câte secetă a fost vara aceasta. Eu am 60 de ani, bărbatul meu are 70, suntem în stare să ţinem animale. Cei tineri nu sunt în stare. Am cinci vaci cu lapte, doi tauri, doi cai, porc. Nu am pensie, cu ce să trăiesc?

Astăzi am dat 150 de lei pe tratament. Muncesc, nu fur, nu am vrut ajutor social. Eu urăsc putorile. Pentru ce să nu avem dreptul să ne vindem marfa? (…)

Pe putori le ridică în slavă şi pe cei care muncesc ne bagă în groapă. Ce vor guvernanţii noştri?”, întreabă Maria Todircă, citată de cotidianul Adevărul.

Maria Todircă mai spune că, de la începutul pandemiei, a respectat regulile de prevenire a infectării cu coronavirus, purtând mască de protecţie tot timpul şi mănuşi.

”Toate regulile le-am respectat. Tot timpul am purtat mască, am purtat mănuşi, marfa este acoperită cu pungă. Ce să mai respectăm? Noi n-am văzut pe nimeni din hală să meragă la spital”, spune aceasta.


About the author

Maya O.

View all posts