Metode ca la carte să pui bani deoparte


Trăim în lumea în care reclamele ne acaparează. Nu mai știm ce să mai cumpărăm și parcă ne fac toate cu ochiul, iar la final de lună ne dăm seama că nu am reușit să punem niciun ban deoparte, ba mai mult, nici nu prea mai avem ceva prin portofel.

De aceea îți recomand să urmezi acești pași simpli, pentru a avea întotdeauna o rezervă de bani!

Fă o listă a cheltuielilor lunare

Fă o listă a tuturor bunurilor pe care cheltuieşti bani – asta înseamnă orice sticlă de suc, revistă sau prăjitură pe care o cumperi. De îndată ce ai aceste date, organizează sumele pe categorii, cum ar fi „produse alimentare”, „benzină” şi „taxe lunare”.

Fă-ţi un buget lunar

După ce ai făcut lista cheltuielilor lunare, poţi include produsele într-un buget lunar rezonabil. Cu ajutorul său trebuie să compari venitul tău, cu cheltuielile ce revin fiecărei luni, în aşa fel încât să îţi poţi planifica plăţile şi să limitezi cheltuirea banilor.

Alege un obiectiv pentru care să pui bani deoparte

Încearcă să îţi fixezi, pentru început, scopuri atractive, cum ar fi o vacanţă pe care nu ți-ai putea-o permite fără bani puși deoparte. Îndeplinirea va fi mult mai uşoară, atunci când faci primii paşi în această direcţie.

Fă-ți un obicei din a economisi

Dacă ai reuşit să strângi banii pentru vacanţă, nu trebuie să te opreşti aici. Nu eşti scutit luna viitoare de acest proces, deoarece el trebuie să devină o obişnuinţă.

Urmăreşte-ţi progresul

Experţii în domeniul financiari ne sfătuiesc să păstrăm 20% din totalul venitului nostru. Chiar dacă nu poţi atinge acest procent, deoarece veniturile nu sunt prea mari, nu trebuie să renunţi la punerea deoparte a banilor. Ca în multe alte situaţii, eficienţa metodei aplicate creşte odată cu experienţa.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts