Mircea Radu, în centrul unui scandal uriaș în TVR, legat de mulți bani publici: “E un act de interes național!”/ Procurorii DNA au intrat pe fir


În urmă cu o săptămână, Mircea Radu a depus o declarație de avere rectificativă în care arată că a primit mai mulți bani pe emisiunea pe care a realizat-o la TVR, decât menționase cu două luni în urmă. Procurorii DNA au intrat pe fir și cercerează contractele comerciale din TVR, pe ultimii 10 ani.

Mircea Radu, șeful direcției de comunicare din cadrul TVR și-a depus declarația de avere la sfârșitul lunii iulie în care scrie că a primit din partea TVR, pentru emisiunea ‘Down The Road – Aventura’ suma de 64.670. În urmă cu o săptămână, adică pe 2 septembrie, Mircea Radu a revenit cu o altă declarație de avere ‘rectificativă’ în care apare alt sumă în dreptul emisiunii respective: 112.574 lei, potrivit wowbiz.ro.

Cu câteva zile înainte ca Radu să-și recalculeze câștigurile, sindicatul din TVR ‘MediaSind’ cerut intervenția ANI și DNA în cazul fostului prezentator al emisiunii ‘Din Dragoste’.

Scandalul izbucnise deja într-o ședință a Consiliului de Administrație a TVR atunci când s-au cerut oficial lămuriri despre cheltuielile pe care postul public le-a avut cu emisiunea lui Mircea Radu. Acesta nu a negat că suma primită este mai mare decât cea scrisă în declarația de avere inițială.

Potrivit Wowbiz, Direcția Națională Anticorupție a început deja un control care vizează contractele comerciale din TVR, pe ultimii 10 ani. Controlul ar putea include și contractul dintre Mircea Radu și TVR. ‘Curățenia în televiziunea publică e mai mult decât potrivită și sănătoasă, e un act de interes național’, a scris Mircea Radu pe pagina lui de soicalizare, făcând referire la acest subiect.

Se țin scandalurile scai de Mircea Radu

Tot în această vară, MediaSind TVR a dat în judecată conducerea TVR, reclamând faptul că Mircea Radu a fost angajat în instituție fără concurs. Sindicaliștii s-au enervat cumplit pe Mircea Radu după ce pe site-ul instituției au apărut imagini de la o ședință a Consilului de Administrație în care aceștia apar fără mască. Ei spun că serviciul de comunicare condus de Mircea Radu a ajuns un ‘instrument de propagandă’ a actualei directoare TVR, Doina Gradea.

Emisiunea ‘Down The Road-Aventura’ a avut premiera la finalul anului trecut, a avut 8 ediții și pentru ea s-au cheltuit în jur de 50.000 euro, conform Pagina de Media. Aproape jumătate din această sumă ar fi intrat în bucunarul lui Mircea Radu.


About the author

Maya O.

View all posts