descoperiri impresionanate la marea moarta

Misterele coroanei de la Marea Moartă!


Cea mai veche coroană princiară descoperită vreodată pe pământ, coroana de la Marea Moartă ascunde mistere nedescoperite de nimeni…

Decorată cu porți de templu și păsări

Provenind din perioada Bronzului, coroana princiară de la Marea Moartă, despre care se crede că a fost realizată între anii 3500-4000 î.e.n. a fost scoasă la lumină de arheologii israelieni împreună cu alte 400 de obiecte de cult și podoabe.

Ceea ce șochează și astăzi este forma coroanei, un fel de tub în care a fost decupată o fereastră dreptunghiulară, ornată cu păsări și două elemente ciudate, despre care oamenii de știință au fost că pot fi considerate porți de templu.

Despre această coroană se presupune că ar fi fost folosită în ritualurile mortuare, fiind pusă pe capul celor persoanelor ce au avut o funcție importantă în comunitatea de la acea vreme, trecuți în lumea drepților. Dar nici până în ziua de astăzi, adevăratul mesaj al decorațiunilor de pe coroană nu a putut fi deslușit.

Odată cu această coroană a fost descoperit și un sceptru cu capete de animale, ambele fiind considerate unicat în lume. Este posibil ca aceste obiecte să fi aparținut unui templu bogat, fiind făurite de meșterii proprii.

Surprinzătoare rămâne și acum tehnologia prin care coroana de la Marea Moartă a fost realizată.

Felicia Iederă


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns