Sfaturi viata

Moduri prin care scapi de haosul din viața ta și prin care îți găsești liniștea!


Dacă nu luptăm cu alți oameni, luptăm cu noi înșine. Dacă nu luptăm cu noi înșine, ne luptăm pentru idealuri de neatins, a crede orbește în ceva este o dogmă inutilă. Și acest haos ne bântuie toată viața. Haosul poate lua multe forme și poate fi evident, sau imperceptibilă, la prima vedere, depinde de situație.

Și totuși, indiferent care sunt motivele durerii din viața ta, nu uita, sursa ei este în interiorul tău, înăuntru. Mi-a luat mult timp până mi-am dat seama că trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru viața mea. Literalmente pentru tot: pentru gândurile mele, pentru cum simt și cum reacționez la ceea ce se întâmplă.

Desigur, încă mai trebuie să lucrez cu mine pentru a menține o stare de armonie spirituală.

Dar totuși sunt pe calea cea bună, pentru că urmez aceste sfaturi, pe care le vei citi și tu mai jos!

Renunță la necesitatea de a monitoriza constant totul

Sunt un ciudat încrezător în sine, cu o mânie sub control. În mod constant trebuie să simt că totul este stabil, sigur și totul se află sub controlul meu, desigur acesta nu mai sunt de mult eu.

În ciuda acestei frici copleșitoare și a nevoii de a controla totul în fiecare secundă, am reușit să accept imprevizibilitatea, instabilitatea și neajutorarea noastră în această lume. Din când în când, mă mai reîntorc la obiceiurile vechi, dar încerc să scap de ele și în acest proces descopăr un sentiment uimitor, calmul interior.

Nu trebuie să fii perfect

Perfecționismul este calea cea mai scurtă spre stresul cronic.  Nu îți poți imagina cât de mult timp din viața mea m-am dedicat să facă totul mai bine decât oricine, impecabil.  Ei bine, în general, a fi o persoană impecabilă în toate poate duce la regrete tardive.

La urma urmei, mintea, știm cu toții, nu poate fi perfectă.  Dacă ești mereu nemulțumit de felul în care procedezi, cel mai probabil ești un perfecționist.

Puțin mai târziu mi-am dat seama că, în realitate, nu există o perfecțiune mai mare în viață decât dezvoltarea și creșterea. Acesta este principalul lucru! Perfecțiunea este ceva inaccesibil, ceva ce nu poate fi atins în viață.

Nu te mai lăsa presat

Suntem presați de alți oameni atunci când le permitem să ne dicteze ceea ce trebuie să simțim și să ne controlam percepția. Cât de des ai permis altor persoane să îți strice ziua pentru că au acționat prost sau ți-au spus ceva nepotrivit? Cât de des te-ai simțit profund nemulțumit pentru că ai fost ignorat, respins sau criticat? Dacă acest lucru s-a întâmplat, înseamnă că te-ai dăruit altora, îi lași să controleze ceea ce trebuie să simți.

Adevărul este că nu trebuie să dai niciodată autoritate altora asupra ta.

Nu mai trăi în trecut

Trăim în trecut din mai multe motive, dar, crede-mă, totul este fără sens. A trăi prin trecut înseamnă a trăi mort, pentru că trăim ceea ce nu este și nu va mai fi.  Pericolul este că, cu cât ne afundăm mai tare în mlaștina trecutului, cu atât mai puține șanse avem să trăim o viață plină și fericită în prezent.

Nu te mai înconjura de oameni toxici

În viață se întâmplă ca oamenii toxici să fie chiar părinții și rudele noastre, uneori chiar și prietenii și iubiții. În orice caz, atunci este extrem de dificil pentru noi să scăpăm de aceste persoane, deși ele ne afectează negativ psihicul și emoțiile, ,ai ales dacă am crescut lângă ei sau suntem strâns legați de ele.

Poți să spui că este timpul să faci acest pas curajos și dur în viața ta și să tai oamenii toxici de pe lista priorităților tale.  În caz contrar, ei vor continua să te umilească și să creeaze drame veșnice în viața ta.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns