Motive pentru care tăcerea distruge relațiile


Sunt sigur că ați auzit de un boicot al tăcerii. Când oamenii nu vorbesc cu noi, ne ignoră. Aceasta este o metodă de pedepsire psihologică și de manipulare, la care noi și partenerii noștri apelăm. Aici vorbim despre orice relație: romantică, de prietenie, de familie, etc.

În acest articol voi încerca să explic de ce oamenii recurg la un boicot al tăcerii și îi ignoră pe partenerii lor, cât de grave pot fi consecințele unor astfel de acțiuni și cum să rezolvăm această problemă.

Dacă înțelegeți natura acestui fenomen, știți cât de dăunătoare este pentru relații, astfel că puteți rezolva problema într-un mod pozitiv.

Boicotul tăcut – cum se manifestă

Adevărul este că, atunci când unul dintre parteneri îl ignoră deschis pe celălalt, nu este doar nepoliticos, infantil, crud și nejustificat, dar și extrem de distructiv pentru acea persoană, din punct de vedere emoțional și fizic. Ignorarea unei alte persoane nu este o manifestare a iubirii. Dimpotrivă, este o manifestare a violenței. Nu este necesar să bați o persoană ca să sufere profund. Ignorarea este, de asemenea, o strategie. Aceasta este o lipsă subtilă de interes față de sentimentele unui partener.

Cred că va fi dificil să citiți ceea ce scriu. Dar acestea sunt fapte reale din propria mea experiență, care sunt confirmate de cercetarea științifică. Mulți oameni consideră un boicot tacit ca fiind o ultimă soluție. Și acest lucru este greșit! Nimeni nu are dreptul să facă acest lucru cu alți oameni și nimeni nu ar trebui să fie supus acestei forme de violență. La urma urmei, acest lucru nu este ceva care poate pur și simplu “supraviețui” sau “scăpa”.

De ce oamenii recurg la această metodă de pedeapsă

Există mai multe motive pentru care oamenii vă ignoră. Ei vă învinovățesc pentru ceea ce este cu adevărat doar problema lor. Se pare că, dacă pun toată vina asupra voastră și ignoră problema, atunci va merge ceva.

Dar, în orice caz, un astfel de comportament pentru ei este un motiv să se ascundă de perspectiva soluționării conflictului.

Ironia din nou: toate acestea doar adaugă dramă la nodul de probleme deja existent.

Te-a rănit

Poate că încearcă conștient să te rănească sau să te pedepsească. Sau poate este prea egoist pentru a observa ce simți. Sau poate că pur și simplu nu te respectă. Asta îi oferă controlul asupra situației, puterea lui asupra ta. El chiar își poate imagina totul, astfel încât să cadă drept victimă. Cu toate acestea, neagă existența problemei și se distrează cu sentimentele tale. Acesta este un comportament tipic de narcisist. Este sigur că face ceea ce trebuie, pentru că toate acestea sunt pentru binele tău, spune el.

Când cineva te ignoră, poate că nu-și dă seama cât de distructiv este pentru tine sau consideră că încearcă această metodă din cauza ta, ca să fii bine. De fapt, are nevoie de mai multă libertate și de spațiu, dar nu poate să-ți spună asta. Prin tăcerea sa, o persoană încearcă să evite confruntarea.

Nu spun că oamenii care îi ignoră pe alții devin automat răi. Fiecare dintre noi are propriile noastre probleme, așa că uneori avem nevoie doar de timp. Uneori avem nevoie să fim ajutați și de alte persoane. Dar oricare ar fi motivul, ignorarea cuiva are întotdeauna consecințe grave, așa că mai bine discutați problema, nu o evitați!


About the author

Maya O.

View all posts

Lasă un răspuns