Multe femei și-ar rezolva majoritatea problemelor, dacă vor înceta să vrea să se căsătorească


Căsătoria nu salvează o femeie de la singurătate. Nu rezolvă majoritatea problemelor, ci mai degrabă adaugă altele noi. Mai ales dacă femeia își dorește o căsătorie din cu totul alte motive decât cele legate de sentimente sincere de dragoste.

O cunoștință de-a mea își dorea foarte mult să se căsătorească. De aceea a învățat foarte devreme să coacă plăcinte. Să îndepărteze petele de pe haine și să spele foarte bine oglinzile și ferestrele. În acest fel ea s-a pregătit pentru viața de familie (ghidată de sfaturile părinților).
Căutările au început rapid, credea că nu este bine ca o fată să fie singură. Părinții ei invitau posibilii candidați și îi întrebau despre posibile obiceiuri și idei proaste. Băieții veneau și plecau… Unul visa să locuiască în locuri îndepărtate. Altul urma să lucreze șofer de autobuz. Al treilea avea în plan să se convertească la o altă religie.

Peste un timp, cavalerii din zonă s-au epuizat. Părinții fetei s-au mutat la o casă nouă și au început să examineze fiul fermierului din zonă. Mireasa a fost lăudată în toate modurile posibile și nunta a avut loc. Băiatul și-a strâns într-un bagaj toate lucrurile și s-a mutat în apartamentul primit în dar de la socri.

Viața de la oraș i-a plăcut.
A înțeles că se poate să nu lucreze. Și-a făcut noi prieteni și noi obiceiuri de a ieși în fiecare sâmbătă seara cu băieții la saună și jocuri de poker. Azi, această cunoscută a mea are 3 copii, 4 câini (lui îi plac foarte mult câinii), un soț cu grad de invaliditate pentru că a fost rănit în prima săptămână când a fost angajat la serviciu, munți întregi de haine de spălat, de făcut castroane întregi de borș, lecții, grădiniță și multe alte responsabilități…

Să-ți dorești căsătoria doar pentru a nu fi singură sau doar pentru că a venit vremea, pentru că vrei copii, vrei să pleci de la părinți, să emigrezi sau doar ca să îmbraci rochia de mireasă nu este un motiv serios.

Poți face toate acestea.
Să te realizezi și să fii o persoană împlinită chiar și fără a purta un inel pe deget. De fapt, o femeie rezolvă multe dintre problemele sale anume când încetează să mai vrea să se căsătorească.

Când nu mai asociază conceptul de căsătorie cu conceptul de fericire absolută. Când nu consideră căsătoria un capac pentru toate relele.

În căsnicie apar o mulțime de lucruri noi la partenerul de alături despre care nici nu te-ai întrebat. Obiceiul partenerului de a sta în baie cu orele, de a sforăi, de a nu împărți aceleași opinii politice sau gusturi gastronomice ar putea începe să ne irite. Dar dacă nu există o dragoste matură, conștientă, nici nu poate fi vorba despre căsătorie.
Doar prezența sentimentelor este singura ocazie de a ocoli toate problemele și piedicile din calea noastră și de a rămâne întregi și nevătămați, dar și cel mai fericiți.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts