citate Nelson Mandela

Nelson Mandela și cuvintele sale pline de înțelepciune


Nelson Mandela a fost un politician și un activist foarte popular, fiind numit de sud-africani “părintele unei națiuni”, dar viața sa nu a fost lipsită de controverse. El a rămas în istorie prin modul în care a militat pentru egalitatea rasială și pentru drepturile persoanelor de culoare.

Fiind un luptător în esență, cuvintele pe care le-a lăsat drept moștenire unei lumi întregi, nu pot avea un alt fel de iz.

Să citim ce povețe ne-a lăsat drept moștenire!

„Un cap bun şi o inimă bună sunt întotdeauna o combinaţie formidabilă.”

„Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanţuri, trebuie să respecţi şi să susţii şi libertatea altora.”

„Teama noastră cea mai mare nu este că nu suntem la înălţimea unei situaţii. Cea mai mare teamă a noastră este că suntem cumplit de puternici. De lumina noastră ne temem, nu de întuneric.”

„Eşti născut pentru a materializa gloria lui Dumnezeu care este înlăuntrul tău. Ea nu apare doar în unii dintre noi; ea este prezenta în oricine. Şi pe măsură ce-ţi laşi propria lumină să strălucească, oferi în mod subconştient altor oameni permisiunea de a face acelaşi lucru. Atunci când te eliberezi de propria frică, prezenţa ta îi eliberează în mod automat şi pe ceilalţi.”

„Nimeni nu poate câştiga ceva, dacă, în secret, crede că nu poate.”

„Nimic nu e mai interesant decât să te întorci într-un loc unde nimic nu s-a schimbat, doar ca să vezi cât de mult te-ai schimbat tu.”

„Dacă nu ne schimbăm, nu evoluăm. Dacă nu evoluăm, nu trăim.”

„Nicio ţară nu se poate dezvolta cu adevărat dacă cetăţenii săi nu sunt educaţi.”

„Nimeni nu se naşte urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii trebuie să înveţe să urască, iar dacă pot învăţa ura, pot învăţa şi iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului.”

„Când oamenii sunt hotărâţi, pot obţine orice!”

„Un câştigător este un visător care nu se dă bătut.”


About the author

Maya O.

View all posts

Lasă un răspuns