melodie care reduce anxietatea

Neurologii au descoperit o melodie care reduce anxietatea la 65% din pacienţi. (ascultă)


Anxietatea este acel sentiment de teamă şi panică. Hippocrate, Freud şi Søren Kierkegaard au vorbit despre asta.

Trecând totuşi în zilele noastre, vedem că acest lucru se întâmplă tot mai des, mai ales în rândul tinerilor. Medicamentele clasice sunt singurele prescrise drept tratament, deoarece aduc bani. Există totuşi şi persoane care optează pentru yoga sau meditaţie.

Terapia prin muzică a fost şi ea folosită cu succes, însă acum, o echipa de medici din Marea Britanie, a găsit tratamentul printr-o melodie!

Anxietatea şi generaţia tânăra

O cercetare realizată în anul 2013, a scos la iveală faptul că 57% din femei şi 1 din 10 bărbaţi au suferit măcar 1 episod de anxietate. Doctorii cred că generaţia actuală (cei născuţi în 80 şi 90) reprezintă generaţia panicii:

„Cu toţii am întâmpinat probleme la maturizare, însă nu atât de grave, este alarmant!”

“Deci, ce se întâmplă? Tehnologia a evoluat atât de tare, încât a început să pună în pericol sănătatea noastră. Poate că şi luxul de a avea prea multe opţiuni este un factor al anxietăţii!”

Pieter Kruger, psiholog din Londra, spune că persoanele care nu au prea multe opţiuni sunt de fapt mai rezistente şi în cazul în care eşuează, dau vina pe viaţă, dar dacă ai prea multe opţiuni, pe cine mai dai vina?

„Devenim obsedaţi de a lua cea mai bună decizie!” a menţionat el.

Scriitoarea Claire Eastham, în vârstă de 26 de ani, spunea pe blogul ei:

“Petrec foarte mult timp întrebându-mă ce fac cu viaţă mea. Generaţiile anterioare parcă aveau mai multe opţiuni”

În lumea noastră, luarea unei decizii este asemeni unei paralizii. Căutăm mereu noi opţiuni, ajungând să fim extenuaţi. Spre exemplu alegerea unei perechi de pantofi: căutăm prin toate magazinele pentru că avem prea multe opţiuni, în trecut existau doar câteva modele şi astfel oamenii nu ajungeau extenuaţi, după ce căutau o zi întreagă!

Tehnologia contribuie la creşterea nivelului de anxietate. Se pare că gadgeturile sunt fereastra către lumea tinerilor. Sunt dependenţi de telefon şi de reţetele de socializare.

Mass media este cea care ne face să comparăm totul: relaţii, diete, înfăţişări, frumuseţe, ducând astfel la apariţia depresiei! Ajungem să ne comparăm unii cu alţii!

Neurologi au descoperit că dacă ascultăm o anumită melodie putem trata această anxietate, eliberandu-ne de tot stresul acumulat în viaţa de zi cu zi.

Crearea muzicii antistres

Cercetătorii din Mindlab Internaţional, din Marea Britanie au dorit să afle ce gen de muzică este mai relaxantă. La cercetare, au participant subiecţi ce au fost puşi să rezolve un puzzle destul de dificil. În acelaşi timp, aceştia ascultau mai multe tipuri de melodii, iar cercetătorii evaluau bătăile inimii, presiunea sanguină şi respiraţia. Şi-au dat seama, că o melodie intitulată Weightless” — reducea stresul a 65% dintre participanţi. Interesant, nu?

Această melodie a fost compusă de către Marconi Union, folosind cu grijă ritmul şi armoniile sunteleor, pentru a scădea presiunea arterială şi cortizolul. De fapt, melodia a fost atât de eficientă, că majoritatea femeilor aproape că au adormit. Dr. David Lewis-Hodgson spune că această melodie nu le este recomandată personelor la volan. Ascult-o şi tu!


Loading...

About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *