Nu lăsa răul să intre în casa voastră: 12 condiții esențiale pentru o căsnicie fericită


Familia este cetatea sacră care trebuie protejată de tot răul exterior. Unii sfințesc acest loc prin devotamentul lor, alții îl murdăresc prin indiferența lor. Fericirea iubește liniște, așa că ar fi cel mai bine să-ți protejezi relația de ochii curioși ai lumii.

1. Partenerii trebuie să fie un tot întreg

Atunci când alegi cine să fie soțul tău, te gândești la cineva care să te facă fericită. Dacă vei căuta superifial un partener, să nu te aștepți la conversații serioase de la cel ales. Cu cât mai mult vei pune pe primul lor sinceritatea, comunicarea, devotamentul, dragostea, cu atât relația voastră va fi una frumoasă și pentru totdeauna.

2. Nu trebuie să existe secrete unul față de celălalt

Ceilalți vor ajunge de partea unuia sau altuia. Secretele distrug relația cu cel drag. Aceste împărtășiri doar vor aduce tensiune în relația voastră. Cea mai importantă persoană cu care să împarți toate secretele trebuie să fie persoana cu care trăiești, o iubești și vrei să formezi o familie.

3. Defectele nu trebuie să fie pe primul loc
Nu trebuie să vă grăbiți să fiți ironici sau să cereți mereu scuze atunci când vă amintiți constant de toate defectele celuilalt. Partenerii se influențează reciproc foarte mult: îl poți ajuta pe celălalt să fie mai bun, sau invers.

4. Partenerul nu face glume care îl rănesc pe celălalt
Nu vorbiți de rău, nici chiar în glumă despre partener. Asta poate părea o batjocură complet inofensivă. Totuși, poate aduce necazuri și chiar înstrăinare în relație. Nu trebuie să vă trădați unul pe altul.

5. Familia este locul sfânt

6. Nu vorbi altora despre fericire
Ai grijă de familia și relația ta de ochii curioși și nu lăsa bârfele și invidia să îți acapareze gândurile.

7. Nici prietenii, nici rudele nu ar trebui să interfereze cu viața ta de familie
După ce îți vor da zeci de sfaturi, ei vor pleca și-și vor căuta de treaba lor, iar tu vei rămâne să experimentezi toate sfaturile lor. Dar ceea ce este bun pentru alții nu înseamnă că poate fi bun și pentru tine. Ascultă-ți inima și asumă-ți responsabilitatea pentru pacea din familia ta.

8. Partenerii trebuie să aibă încredere unul în celălalt
Acest fapt conferă un sentiment de libertate, pace și încredere. Împreună ar trebui să fie mai ușor să faceți față tuturor dificultăților. Trebuie să aveți totală încredere unul în celălalt și să prețuiți această încredere.

9. Asigurați-vă că în familia voastră nu poate intra mărul discordiei
Când începe o ceartă, asigurați-vă că fericirea este pe primul loc. Oare ce este mai important: să fiți fericiți sau să aveți dreptate? Dreptatea vă va face fericiți pentru un timp scurt, iar fericirea pentru totdeauna. Relația în care există pacea și armonia este cea mai valoroasă.

10. Eliminați dezacordurile din relație
Crearea unității între parteneri este o muncă enormă, ea nu apare de la sine. Prin urmare, la început de cale trebuie să depuneți mai multă răbdare, putere, grijă. Unirea dintre doi soți este cheia fericirii. Nu te grăbi să ofensezi și să lupți cu cel drag, mai ales atunci când apar multe piedici în calea fericirii voastre. A fi un tot întreg cu soțul drag este o artă pe care nu o poate deține oricine.

11. O relație poate exista, chiar și cu contradicțiile care apar
Persoana care va permite certurilor minore, discrepanțelor să fie prezente în viața lor, va lăsa răul să pătrundă în cetatea fericirii și va distruge relația.

12. Protejați casa și familia de tot răul
Forțele răului vin în viața noastră doar prin alți oameni. Trebuie să învățați să aveți grijă de relația pe care o aveți. Să vă dezvoltați și să nu lăsați nimănui să vă fure liniștea, dragostea, pacea.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts