Sfaturile părintelui Necula

„Nu lăsați să vi se fure bucuria Crăciunului, dacă nu puteți posti de mâncare, refuzați să vă mâncați aproapele!”


Cuvintele părintelui Constantin Necula impresionează de fiecare dată și, cumva, reușește să ne dea câte o lecție odată cu fiecare apariție a sa. Uite ce ne-a învățat despre tainele postului și ale umanității în sine.

„Daca m-ar intreba cineva ce inseamna a posti, as spune ca nu exista cuvinte pentru a explica iubirea. A posti inseamna a iubi. A iubi pe Dumnezeu si pe tine, omul, trup si suflet.

A iubi pe om, aproapele si departele tau. A nadajdui ca iubirea aceasta nu te confuzeaza, nu te asaza indoielnic in colturile confuze si sincretiste ale lumii. A posti inseamna sa stai mereu de partea lui Dumnezeu care sta de partea omului.

A posti inseamna a pregusta din exercitiul fundamental al Invierii. O sa spuneti ca acesta-i Postul Craciunului… Am sa va spun ca asa este si totusi cantam ‘Florile-s dalbe, flori de mar’.

Iar merii infloresc primavara, semn al anotimpului Invierii. De pe culmea pastorilor din Betleem, din inaltul cerului de unde Ingerii vestesc Nasterea lui Hristos, din frangerea de munte ce este Pestera Betleemului se vede culmea Golgotei, Invierea dand sens Nasterii.

Asa cum Impartasania da sens Postirii. Fiti curajosi si incercati sa va descoperiti Dumnezeul Cel Viu.

Nu lasati sa vi se fure bucuria Craciunului ori nadejdea Invierii. Refuzati sa fiti talhariti si ucisi de Irozii noilor minciuni, care induc frica si duc spre ucidere orice gand de prunceasca stralucire. Stati limpeziti de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriti ai cautarii adevarate.

Si daca nu puteti posti de mancare, refuzati sa va mancati aproapele. Fiti sinceri cu Dumnezeu. Atat. Curajosi, sinceri si limpeziti de nadejde.”

Parintele Constantin Necula


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts