Greșeli când gătești piure

Nu mai face această greșeală, atunci când gătești piure!


Piureul este una dintre cele mai comune preparate din România și, în același timp, una dintre cele mai versatile și gustoase.

Piureul poate fi preparat cu sau fără lapte, brânză, unt, smântână sau ceapă. Totuși, deși este un fel de mâncare pe care îl poate prepara oricine, se pare că l-am preparat cu toții greșit până acum.

Cum îl preparam până acum!

Curățam cartofii, îi puneam la fiert, îi scurgeam de apă și apoi îi pisam, adăugând și restul de ingrediente.

Greșit, greși, greșit!

Conform spuselor bucătarului chef Tyler Florence, metoda corectă este total diferită!

Se pare că trebuie să fierbem cartofii în ingredientele cu care vrem să îi combinăm.

Trebuie doar să speli și să cureți cartofii cruzi, apoi îi tai cubulețe și îi pui la fiert în lapte, sare etc.

Așa cartofii au timp să absoarbă aromele ingredientelor respective.

Doar untul trebuie adăugat separat. Astfel își păstrează calitățile nutritive.

Când s-au fiert cum trebuie, scoate cartofii într-un vas separat.

Pisează-i, încorporând treptat apa aromată în care i-ai fiert.

Gata, cel mai gustos piure!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns