”Nu pot trăi fără tine”: 5 expresii care au un sens ascuns și ar trebui să te alerteze.


Ne place să auzim complimente și cuvinte frumoase la adresa noastră. Dar uneori în spatele cuvintelor aparent obișnuite, spuse parcă cu dragoste, există un sens ascuns. Cu siguranță, aceasta nu este o sentință, dar merită să fii atentă la comportamentul partenerului și dacă există motive întemeiate să crezi că încearcă să te manipuleze, atunci este timpul să te salvezi.

Deci, dacă auzi:

1”Nu pot trăi fără tine.”
Pentru el ești ceva asemănător cu centrul Universului – trebuie să recunoști că este plăcut să te simți centrul universului cuiva. Dar dacă te gândești la adevăratul sens al acestei expresii, atunci devine clar că bărbatul este, cel mai probabil, dependent de tine. De regulă, el nu are nimic altceva în afară de tine – nici hobby-uri, nici activități, așa că este gata să se dizolve în relația voastră.

„Cuvintele zgomotoase sunt inutile – acestea mișcă aerul, dar nu și interlocutorul”.

2. ”Nu sunt suficient de bun pentru tine.”
De regulă, astfel de cuvinte pot fi auzite în situații de criză, iar în spatele lor, pe de o parte, partenerul își crește valoarea: „Fii atentă cât sunt de minunat, unde mai găsești unul ca mine.” Pe de altă parte, aceasta este o manipulare inteligentă care te face să te grăbești să-i demonstrezi contrariul, că el ți se potrivește, are o mulțime de avantaje, de aceea, neapărat vei fi fericită cu el. Spunând toate astea de parcă te autoconvingi că totul este în regulă, iar neînțelegerea este o greșeală.

3. “Ești mult mai bună decât fosta mea iubită.”
Orice comparație exprimată cu voce tare este jignitoare. O persoană educată și adecvată știe că într-o relație comparațiile sunt tabu. De aceea, auzind un astfel de compliment la adresa ta poți trage concluzii clare despre vorbitor. Subtextul ascuns al acestei expresii este de a te obliga să faci ceea ce dorește partenerul. Fosta nu a făcut asta și acum unde este?

4. “Știu de ce ai nevoie.”

Dacă ești tristă și iubitul tău înțelegând asta îți oferă o ceașcă de ceai fierbinte – desigur, este în regulă. În celelalte cazuri, ar trebui să te gândești de ce nu ți-ai înțeles pe deplin nevoile și dorințele, iar el deja le cunoaște? Poate că încearcă să-și impună opinia și un anumit comportament care i se potrivește lui, nu ție.

5. „Dacă m-ai iubi…”
Această manipulare este francă și nedisimulată, cu ajutorul căreia partenerul îți spune: „Fă cum vreau eu, în caz contrar voi presupune că nu mă iubești”. Desigur, numai tu decizi cum să reacționezi la un astfel de ultimatum, dar amintește-ți că refuzul și dorința de a-ți apăra punctul de vedere nu reprezintă o dovadă că nu ai sentimente.

6. „Trebuie să fim întotdeauna împreună.”
Opțiuni: „Vreau să-mi petrec tot timpul liber cu tine”, „Să nu ne despărțim niciodată”. O dorință lăudabilă care, de fapt, poate să însemne că partenerul nu are altceva de făcut și încearcă să te controleze, să-ți înlocuiască întreaga lume cu sine. Ambele sunt potențial periculoase pentru relația de iubire, deoarece creează baza codependenței.

Sursa: relatii


About the author

Maya O.

View all posts