Nu-ți mai cere scuze pentru faptul că vrei să ai o viață mai bună


Trăiește după propriile condiții și fă ceea ce crezi că este important. Nu trebuie să-ți ceri scuze pentru deciziile care te ajută să-ți găsești fericirea și succesul. Încă din copilărie ai fost învățat că nu e bine să riști, să treci limite, să treci dincolo de imposibil.

Ascultarea este considerată o normă, dar dorința de a ieși în evidență și refuzul de merge în rând cu ceilalți este considerat a fi ceva ieșit din comun. Când ești o persoană care speră la succes și începi să crești în acest plan, îți dai seama că viața are mai multe de oferit. Nu este nevoie să faci ceea ce alții așteaptă de la tine.

Afli că nu trebuie să-ți fie rușine dacă îți dorești mai multe. În efortul de a atinge obiectivele, tu înveți să te scufunzi sub apă, fără să fii sigur că știi să reziști. Succesul te va ajuta să devii mai puternic. Va veni și momentul când te vei simți inconfortabil atunci când vei încerca să fii tu însuți.

Viața trece foarte repede. Nimeni nu știe când se va sfârși. Uneori insuccesul te prinde în plasa lui și trebuie să înțelegi că e din cauză că te limitezi în multe privințe și pentru că mereu îți ceri scuze pentru faptul că vrei să trăiești așa cum îți dorești. Există câteva motive pentru care trebuie să încetezi să-ți mai ceri scuze că vrei să ai o viață mai bună:

Mergi doar înainte.

Nu trebuie să-ți ceri scuze că vrei să obții mai multe. Aceasta este viața ta și depinde doar de tine să decizi care este scopul tău. Este dreptul tău să obții succes, dar și responsabilitatea ta. Imaginează-ți că nu există limite în ceea ce vrei să faci și cine vrei să devii.

Știi valoarea sănătății tale.

Ceea ce fac alți oameni cu sănătatea lor este treaba lor. Nu trebuie să mai ceri scuze atunci când faci alegeri în legătură cu sănătatea ta. Corpul tău este un templu și numai tu poți și ai dreptul să decizi cum să fie atât în interior, cât și în exterior. Vei avea nevoie de foarte multă energie pe drumul spre succes. Sănătatea te va ajuta în acest sens. Nu trebuie să ceri scuze pentru luarea deciziilor referitoare la sănătatea ta.

Nu trebuie să suporți relații toxice.

Fie că este vorba de un prieten, membru al familiei sau un partener, știi foarte bine că orice relație toxică îți poate strica viața. Pe cât de dificil este, pe atât de vital este să scapi dintr-o astfel de relație dacă vrei să ai succes, pentru că succesul necesită o mentalitate diferită și un mediu foarte sănătos. Nu trebuie să te acuzi și să ceri scuze dacă în viața ta nu întotdeauna ai dat peste oameni buni.

Nu te mulțumești cu puținul.

De foarte multe ori, oamenii nu văd diferența dintre a exprima recunoștința pentru ceea ce au și faptul că trebuie să accepte tot ce au. Poți fi recunoscător, dar totuși să încerci să obții mai multe. Liderii de succes știu că dorința lor de a rămâne în zona de confort este cel mai mare dușman al dezvoltării. Dacă nu ești de acord cu ceea ce ai, trebuie să muncești ca să obții mai multe și nu trebuie să-ți ceri scuze pentru acest lucru.

Ai încetat să privești în trecut.

Nu trebuie să ceri scuze dacă ai lăsat în urma ta gândirea depășită sau oamenii negativi. Continuă să mergi înainte. Trecutul este parte din călătoria ta care are menirea să te învețe ceva, să te ajute să înțelegi ce funcționează și ce nu. Nu trebuie să te limitezi la deciziile luate cândva. Secretul este să înțelegi ce îți este destinat și apoi să faci acel lucru.

Ești sigur ce vrei.

Deseori, încrederea este confundată cu aroganța. Liderii de succes știu ce vor și luptă pentru succesul lor. Ei nu-și cer scuze pentru determinarea, încrederea și tenacitatea lor. Încrederea în sine te vor ajuta în momentele în care frica și îndoiala sunt stăpâne pe mintea ta. Îndemnul de a cere scuze este o emoție naturală umană inerentă omului încă din copilărie.

Dar este o mare diferență între a fi egoist și de a dori ceva mai mult. Calea spre succes diferă de la om la om, dar toate căile au ceva în comun: dorința de a deveni mai buni în orice domeniu al vieții. Trăiește după propriile reguli și fă doar ceea ce simți că îți va aduce fericirea. Nu-ți cere scuze pentru încercările și momentele când ai luptat să ajungi atât de sus.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts