Nu trebuie să ierți omul care ți-a făcut rău


Nu trebuie să ierți omul care te-a rănit. Care te-a condamnat, în loc să afle ce simți. Nu trebuie să ierți pe cel care a încercat să îți zdrobească personalitatea, spontaneitatea și onestitatea.

Nici pe cel care te-a făcut să simți nevoia să te schimbi pentru a fi demnă de dragostea lui. Nu ierta omul a început să te aprecieze abia după ce ai plecat. Care nu a mai vrut să lupte pentru tine atunci când a avut ocazia.

Nu ai cum să ierți omul care te-a umilit luni întregi, care te-a făcut să te simți singură, înjosită. Sau pe cel care ți-a cunoscut toate temerile, ca mai apoi să te facă să suferi și să râdă de tine.

Nu ierta pe cel pe cel care ți-a făcut viața grea, tristă, pustie.

Nici pe cel care ți-a promis că te face fericită și că gândurile lui vor fi doar la tine, dar în schimb acțiunile lui au fost contrare.

Refuză să ierți pe cel căruia tu i-ai dăruit dragoste și bunătate, dar el nu a apreciat prezența ta în viața lui. Pe cel care te-a făcut să te îndoiești de sine, de puterea ta, de inteligența și unicitatea ta.

Iartă-te pe tine.

Pentru toate deciziile și alegerile greșite. Pentru toată încrederea oferită celui te-a trădat și te-a înșelat și pentru speranța că totul se poate schimba.

Ai uitat de toate lucrurile importante pentru tine. Pentru că ai uitat toate visele pe care le-ai avut și că ai lăsat pe cineva să te facă să suferi. Pentru că ai devenit slabă din cauza lui și ai crezut în vorbe goale. Iartă-te pe tine.

Trebuie să te ierți pe tine! Pentru că ești singura care meriți să fii iertată pentru a fi vindecată. Și din momentul ce te vei ierta pe tine, viitorul tău va arăta altfel, dar și propria relație cu tine însăți.

Sursa: devorbacutine.eu


About the author

Maya O.

View all posts