Albert Einstein despre albine

O afirmație interesantă… ”Dacă albinele vor dispărea, omenirea va mai supraviețui 4 ani, cel mult”


Albert Einstein, renumit pentru afirmațiile șocante a spus printre altele că  „dacă albinele dispar de pe fața Pământului, omul mai are doar patru ani de existentă”.

Teoria lui Albert Einstein pare mai actuală ca niciodată.

Și asta pentru că numărul din ce în ce mai mic al albinelor deja amenință să agraveze criza alimentară, dacă ținem cont de faptul că o treime din producția agricolă globală se bazează pe polenizare, și în special pe cea a albinelor.

David Attenborough, zoolog britanic renumit, a luptat toată viața pentru mediul înconjurător și vine cu o soluție simplă: luați o linguriță de zahăr, adăugați puțină apă și lăsați-o în curte, în grădină sau pur și simplu la balcon! În acest fel veți contribui la salvarea vieții pe pământ!

“Albinele pot să obosească și să nu mai aibă energie pentru a ajunge la stup, ceea ce poate duce la o moarte lipsită de sens. Dacă observați o albină sleită de puteri, cea mai simplă soluție este zahăr cu apă!

Acest amestec va avea efect energizant asupra insectei epuizate. Pur și simplu amestecați 2 linguri de zahăr și 1 lingură de apă și puneți amestecul în curte. Și recomandați-le tuturor rudelor, prietenilor și vecinilor să procedeze la fel”.

Dispariția albinelor este o problemă mondială! 

Banca agricola americană, Rabobank, a declarat că numărul coloniilor de albine care nu supraviețuiesc în SUA de la an la an s-a mărit de la 30% la 35%, după ce mult timp valoarea a stagnat la 10%.

Procentul este de peste 20% în Europa și aproape la fel în Asia și America Latina.

Până în momentul de față, „criza albinelor” a fost tratată superficial, însă problema a devenit o urgență maximă, deoarece albinele sunt esențiale pentru polenizarea nucilor, pepenilor, citricelor, merelor, cepei, broccoli, dovleceilor, fasolei, ardeilor, vinetelor, castraveților, roșiilor, fasolei, cafelei, cacao, avocado și nucilor de cocos.

Uniunea Europeană a decis la începutul anului 2018 să extindă interdicția ce vizează trei neonicotinoide, pesticide considerate extrem de periculoase pentru albine, la toate culturile în aer liber.

Aceste pesticide sunt folosite la tratarea semințelor cultivate care odată transformate în plante cu polen, atacă sistemul nervos al albinelor, insecte care asigură peste 70 la sută din polenizare Restricția, contestată de producătorii de pesticide, se va aplica de anul viitor în Uniunea Europeană.

Mesajul lui Albert Einstein despre secretul fericirii a fost descoperit dupa 95 de ani.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns