O modalitate simplă și genială să afli dacă partenerul te va înșela în viitor


Studiile arată că o potențială trădare poate fi prezisă prin studierea familiei celui ales sau chiar a lui însuși. Cine n-ar vrea să știe dacă va fi înșelat în viitor de partener sau nu? Desigur, poți avea încredere în persoana iubită.

Ai reușit să-i studiezi obiceiurile, manierele și ai înțeles că este o persoană iubitoare, atentă și grijulie, ceea ce este puțin probabil că un așa tip de persoană să trădeze. Cu siguranță, alături de o asemenea persoană poți avea o viață fericită.

Dar, chiar și așa, nu ar fi de prisos să poți prezice viitorul comun. Datorită noilor cercetări, totul este posibil și o poți face, aruncând o privire mai atentă asupra părinților persoanei dragi.

Câțiva cercetători au realizat mai multe studii pentru a identifica modelele clare de infidelitate care se aplică legăturilor dintre generații în cadrul aceleiași familii. O atenție deosebită a fost acordată participanților care au fost observați în infidelitate și modul în care descendenții lor au învățat din greșelile strămoșilor lor.

Ei au emis ipoteza precum că, dintre numeroasele metode pe care au încercat să le determine probabilitatea de a înșela, un factor cheie comun a fost faptul că comportamentul și consecințele emoționale care creează infidelitatea sunt ascunse.
Atunci, de ce oamenii continuă să înșele?

Unii oameni fac acest lucru din cauza anumitor probleme mentale. Alții transferă experiența personală a părinților la ei înșiși, dezvoltând, astfel, propriile norme de comportament. Teoria învățării sociale oferă o bază solidă pentru înțelegerea și transmiterea unor tipare de infidelitate de la părinți la copii.

Cercetătorii au efectuat o serie de teste la care au participat voluntari adulți și studenți. Est important de reținut că, deși majoritatea participanților erau deja într-o relație, dar nu erau încă căsătoriți, criteriile de înșelare utilizate în studiu au fost aplicate și analizate pentru fiecare pretendent de infidelitate, chiar și în trecut.

A fost aplicată și regula precum că infidelitatea nu este ceva negativ sau interzis. Participanților le-a fost oferită posibilitatea de a evalua și analiza ei înșiși acest comportament. Unii credeau că relațiile devin mai puternice după înșelare, alții au zis că relația se încheie din cauza infidelității.

Echipa de cercetare a descoperit că persoanele ai căror părinți erau infideli, au mai multe șanse să răspundă pozitiv la trădare, procedând la fel.

Un alt studiu a demonstrat că infidelitatea părintească nu era legată direct de credințele descendenților. Astfel, toată lumea a ajuns la concluzia că infidelitatea doar a unui părinte nu este suficientă pentru a pune la punct formarea credințelor puternice la copii lor că trădarea este ceva normal.

În al treilea studiu, cercetătorii au mărit numărul de participanți.

Ei au studiat rolul potențial intermediar al comunicării părintești despre înșelare și reacțiile copiilor lor la acest lucru. Anume acest studiu a fost mai convingător, unde unul din trei participanți a recunoscut că a comis adulter într-o relație. În plus, studiul a pus accentul pe faptul dacă anumite atitudini ale părinților față de trădare ar putea cumva influența credințele copiilor lor.

Participanții au avut ocazia să evalueze această teorie într-un sondaj și teoria a fost confirmată. Comunicarea copiilor cu părinții despre infidelitate și o reacție pozitivă la aceasta determină o probabilitate mai mare de infidelitate în relația generației mai tinere.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că infidelitatea părintească trimite un semnal memorabil copiilor. Prin urmare, pentru a aplica această cercetare în viața ta, începe prin a ue uita la ceea ce deja știi despre trecutul partenerului tău.

Dacă ești într-o relație de mulți ani și persoana dragă îți rămâne fidelă, probabil poți fi liniștită. Dar dacă încerci să decizi să ai o relație serioasă și încă nu-i cunoști părinții și nici viața lui în general, atunci ia o pauză.

Fă o analiză a familiei sale. Se poate întâmpla ca copiii să respingă comportamentul părinților care au trădat, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Dacă îți pasă de partenerul tău, de relația voastră, studierea comportamentului părinților săi și opiniilor despre infidelitate te vor ajuta la prevenirea unor probleme chiar înainte ca acestea să apară.

Datorită acestui fapt, vei putea stabili înțelegere reciprocă cu persoana iubită și veți putea trăi fericiți împreună.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts