O parabolă despre cum să eviți răul și negativismul din viața ta


În viața noastră întotdeauna va exista zi și noapte, bine și rău, bucurie și tristețe. Chiar dacă mereu ne vom strădui doar spre bine și spre pozitiv, cealaltă față a monedei nu se ascunde nicăieri. Dar există o modalitate de a face ca lucrurile negative să se întâmple cât mai rar.

Trei profesori locuiau într-o mănăstire. Într-o zi, ei le-au dat elevilor sarcina de a veni cu o întrebare dificilă care să fie direct legată de esența predării. Ucenicii s-au gândit mult la asta și apoi au venit la profesorii lor și i-au întrebat:

Ce veți face dacă o persoană o să arunce în voi cu o piatră?

Profesorii au apreciat întrebarea pusă de ucenici și au cerut timp ca să se gândească. Apoi,fiecare dintre ei și-a exprimat părerea.

Primul maestru a răspuns astfel:

– Având în vedere că toți trei avem abilități speciale, atunci pur și simplu voi schimba direcția zborului pietrei cu puterea gândului și piatra va zbura pe lângă mine.

Al doilea maestru a răspuns:

– Nu, nu. Vom consuma prea multă energie. Persoana care a aruncat piatra va găsi o altă piatră și o va arunca din nou asupra noastră. Personal, aș face astfel încât această persoană să nu poată ridica deloc nici o piatră de la pământ.

Cel de-al treilea maestru, ascultându-i, doar a oftat puternic:

– Ei, ce prostii vorbiți cu studenții noștri! La ce va folosi abilitatea voastră dacă sunteți dispuși să o pierdeți pe astfel de prostii? Astăzi asupra noastră va fi aruncată o piatră, iar mâine vor veni și vor distruge mănăstirea noastră. Și ce veți face atunci?
Esența învățăturii noastre nu este deloc în a deține abilități speciale, ci a învăța să trăim în armonie cu sine și cu lumea din jurul nostru. Nu mă gândesc la ce voi face dacă o piatră va fi aruncată asupra mea, eu vreau să trăiesc în armonie cu Existența, astfel încât nici o creatură vie să nu mai aibă dorința de a mă distruge.
Aceasta este adevărata esență a vieții

Răul și negativismul întotdeauna vor exista în această lume, dar doar noi înșine le vom putea reduce la minimum dacă vom ști să lucrăm la starea noastră interioară și la atitudinea noastră față de lumea din jurul nostru.

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts