O pilda minunata despre dragoste și despartire


La marginea câmpului stăteau Dragoste și Despărțirea, și admirau un cuplu tânăr. Despărțirea îi spune Dragostei: “Pun pariu că îi despart?”

Dragostea spune: “Așteaptă, lasă-mă să o fac doar într-o singură abordare, să-i apropii cât vreu – și apoi vom vedea dacă îi poți despărți”

Au fost de acord.

Dragostea a venit la tânărul cuplu, la atins, s-a uitat în ochii lor și a văzut că între ei s-a aprins o scânteie de dragoste a plecat … și spune: “Acum e rândul tău”

Despărțirea a răspuns: “Nu, acum nu pot face nimic – acum inima este plină de dragoste. Voi veni. . .la ei mai târziu.

A durat ceva timp. Despărțirea a privit în casă și a văzut o tânără mamă cu un copil, și tatăl său. Separarea spera că dragostea a trecut și, prin urmare, a trecut pragul casei lor. Dar, privind în ochii lor le-a mulțumit.

S-a întors și a spus Dragostei: “Voi veni la ei mai târziu”

A trecut din nou timpul, Despărțirea din nou a venit la ei – în casa copiilor zgomotoși, de la muncă a venit sotul obosit, mama confortabilă, alături de copii.

Despărțirea sperat că acum sigur că le poate distruge căminul.

După tot acest timp și dragostea și recunoștința ar fi trebuit de mult să se erodeze. Din în inimile lor, privindu-i în ochii lor, ea a văzut respectul și înțelegerea.

Voi veni mai târziu, a spus Despărțirea.

A venit vremea din nou în casa lor. Despărțirea vede – copiii sunt adulți, tatăl cu părul gri explică ceva copiilor lui, soția lui pregătește ceva în bucătărie.

S-a uitat în ochii lor și a oftat a dezamăgire: a văzut în ei încrederea.

“Voi veni mai târziu”, – a spus Despărțirea și a plecat.

Și a venit altă dată. Despărțirea se uită înapoi în casă, mama cu nepoții, stând lângă șemineu, devenind tristă bătrână. Despărțirea stă și se gândește în sine:

“Păi, se pare că a venit vremea mea”. Vroia să vadă ochii unei bătrâne, dar ea sa ridicat și a ieșit din casă. Despărțirea a urmat-o. Curând bătrâna a ajuns la cimitir și sa așezat la mormânt. Era mormântul soțului ei.

“Se pare că am întârziat – s-a gândit Despărțirea – e timpul să-mi fac treaba”.

Și Despărțirea a privit în ochi plini de lacrimi ai bătrânei.

Și în ei a văzut memoria – memoria iubirii, recunoștința, respectul, înțelegerea și încrederea. . .


Loading...

About the author

Maya O.

View all posts