O poveste frumoasă

O poveste de dragoste adevărată… Un exemplu pentru toți!


S-au casatorit cand erau foarte tineri. La numai cinci luni dupa cununie, ea a cazut la pat. Avea 20 de ani si si-a pierdut capacitatea de miscare (a corpului, in intregime), precum si capacitatea de procreere.

Sotul ei, Du Yuanfa, i-a spus: „Nu-ti face griji. Voi avea eu grija de tine, pentru totdeauna”.

Se intampla in anul 1959…

Barbatul si-a parasit slujba (era miner intr-o mina de carbune) si, de aproape 60 de ani, are grija de partenera lui de viata, Zhou Yu’ai, care este complet imobilizata.

Cei doi soti provin dintr-un (si locuiesc intr-un) mic sat chinez, numit Sunjiayu, aflat in estul provinciei Shandong. Du are acum 84 de ani, iar Zhou, 76. Misterioasa boala care a pus-o pe ea la pat si a lasat-o paralizata a ramas necunoscuta. Du lucra ca miner, pe atunci, intr-un oras din apropiere si a primit o scrisoare din partea familiei, in care a gasit acest mesaj: „Sotia ta e bolnava, imobilizata in pat”.

Barbatul si-a luat concediu si a revenit acasa, unde si-a gasit sotia in imposibilitatea de a face si cele mai simple lucruri. Trupul ei era intepenit, nici macar nu se putea intoarce; nu putea tine niciun obiect in maini si trebuia hranita de fiecare data cu lingurita. Hotarat sa isi puna sotia pe picioare, Du a pus-o intr-un scaun rulant si a dus-o la mai multe spitale.

Diagnosticul, insa, a fost acelasi peste tot: femeia isi pierduse capacitatea de a procrea si de a se misca, urmand sa zaca la pat pentru tot restul vietii. In aceste conditii, multi prieteni i-au spus sa isi anuleze casatoria si sa inceapa o noua viata, cu altcineva, dar Du a refuzat. I-a promis sotiei ca va avea mereu grija de ea. Si-a parasit locul de munca si a devenit ingrijitor cu norma intreaga pentru femeia pe care o iubea.

Locuiesc amandoi intr-o casa sapata in piatra, mobilata simplu. Barbatul face de toate, singur: de la tratamente naturale din medicina chineza pana la schimbarea patului pentru sotia lui. Nu a incetat niciodata sa caute posibile remedii pentru starea ei. Daca afla de vreun tratament bazat pe ierburi pe care nu l-a incercat, merge prin munti in cautarea ingredientelor si testeaza el tratamentul inainte de a i-l da ei, ca nu cumva sa o otraveasca.

Daruirea barbatului i-a impresionat profund pe locuitorii aceluiasi satuc, care ii ajuta pe cei doi soti cu tot ce se poate: legume, medicamente, mancare, orice le lipseste. De asemenea, autoritatile locale ii ajuta sa primeasca donatii, prin faptul ca ii trec mereu pe lista celor in nevoie de acte caritabile. Zi si noapte, de 56 de ani incoace, Du si-a hranit sotia, a spalat-o, a imbracat-o si nu a incetat sa o iubeasca. Inca spera ca ea se va vindeca.


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts