Poveste trista

O poveste de viață care te va face să plângi. Este impresionantă… și nu poți trece peste ea!


Astăzi vă spunem povestea unui cuplu, să îi numim Mihai și Ana. Cei doi nu au fost niciodată cuplul perfect, însă s-au căsătorit și au făcut un copil, crezând că acesta îi va apropia. Totuși, nu a depins de venirea pe lume a copilului, fericirea lor.

Tânărul venea  dintr-o familie înstărită, de oameni cu carte și bogați, iar Ana nu a avut norocul lui, ea avea o familie săracă, iar părinții nu aveau prea multă carte.

În cele din urmă, această diferență a dus la inevitabilul divorț. Într-un final, diferența dintre ei a dus la divorț. Divorț după care avea de pierdut cel mai mult Mihai, pentru că fiul lor urma să rămână cu mama, iar aceasta nu prea părea să-i lase să se vadă des.

Într-adevăr, așa a fost, Ana, imediat după divorț și-a luat băiatul și a plecat la mama sa, fără să-i lase adresa și lui Mihai, lucru care l-a zdrobit.

Bărbatul a suferit foarte mult din cauza că fiul său nu-l mai aștepta nerăbdător acasă.

După jumătate de an, în care nu și-a văzut fosta soție și copilul, Mihai a primit un apel de la o femeie. După câteva vorbe, el și-a dat seama că este un reprezentant de la protecția copilului. Aceasta l-a anunțat că fosta sa soție a decedat și că ar fi bine ca el să vină să-și ia fiul.

Ajungând la organele de protecție, Mihai a aflat că Ana a decedat în urmă cu mai mult timp din cauza intoxicației cu alcool, iar fiul lor era îngrijit de o bătrână, la care ea îl lăsase încă înainte de sfârșitul său tragic.

Deși circumstanțele erau triste, Mihai era foarte fericit că își va poate crește feciorul. Dar până atunci el trebuia să-l ia de la bătrâna, care îi era și străbunică.

Chiar dacă s-a bucurat foarte mult să-și vadă tatăl, băiatul a refuzat să plece, apucându-se strâns de piciorul femeii și zicându-i: „Bunico, să nu mă dai tatei”.

Bărbatul nu știa ce să facă, era evident că relația dintre ei era foarte strânsă, ambii erau cu lacrimi în ochi. Atunci Mihai a decis că va lua o decizie a doua zi dimineață, cu mintea limpede. Ceea ce a și făcut: de cu zori, bărbatul i-a zis bătrânei să-și strângă lucrurile și să meargă și ea cu ei. S-a gândit că perioada de adaptare cu tatăl și de despărțire de străbunica va fi mult mai ușoară pentru băiat, dacă vor trăi o perioadă toți împreună.

Doar că la fel ca și băiatul, Mihai s-a atașat foarte mult de bătrână. Era imposibil să reziști cozonacului făcut de ea, poveștilor spuse, grijei sale nemărginite și vorbelor calde.

Bătrâna a rămas cu ei până ce s-a stins din viață.

Citește și povestea tristă a Laikăi, câinele spațial, și a călătoriei sale unice


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns