O poveste emoționantă despre oamenii – soare: timizi, dar atât de sinceri și iubitori


Aveam cândva în oficiu un lucrător care nu se distingea prin capacități intelectuale pronunțate, dar asta din motiv că era autist. A lucrat peste 6 ani aici. Interesant e faptul că el își conștientiza starea cognitivă și afirma, fără a avea vreun sentiment de sinchisire, că va fi mult mai inferior intelectual comparativ cu ceilalți lucrători, dar se angajează să-și îndeplinească toate sarcinile și să păstreze ordinea.

Mi-a mai spus și că are nevoie de un job din motiv că mama lui stă la pat și e incapabilă să muncească.

N-ar însemna nimic dacă aș spune că am fost șocat. E adevărat că confesiunea-i nu a fost prea persuasivă în contextul aplicării la un loc de muncă, dar sinceritatea lui m-a sensibilizat atât de mult, încât am decis să-i dau o șansă.

Și spre marea mea mirare, până în prezent îl consider cel mai bun angajat pe care l-am avut vreodată. Era atât de punctual, atât de tacticos și sârguincios, se isprăvea perfect cu micile sarcini pe care le primea.

Cred că datorită lui am devenit un colectiv atât de unit și prietenos. Cu toții ne-am atașat atât de mult de el încât îi ziceam omul-soare. Ne făcea rutina mai plină de înțelegere, bunătate și umanism. Mama lui se simțea mult mai bine acum, și totul datorită efortului pe care el îl depunea, dar și a micii susțineri pe care noi i-o acordam.

Dar într-o zi lucrurile s-au schimbat radical. M-am întors din vacanță și am aflat de la secretară că Andrei vrea să se concedieze. Simțisem o tulburare inexplicabilă când aflasem acest lucru. L-am chemat la mine în oficiu.

Într-un târziu am aflat că SE CĂSĂTOREȘTE cu o domnișoară înstărită din Suedia, care suferă de un sindrom similar, și se mută la ea împreună cu mama lui.

Nu-mi venea să cred. Schimbările erau atât de mari, încât păreau aproape fantastice, dar într-un timp scurt m-am oferit să le cumpăr biletele de avion și să-i ajut cu amenajarea noului spațiu, așa încât să mă încredințez că nu e o escrocherie.
Și vai! Cât de fermecat am fost, văzând frumoasa iubirea atât de candidă, atât de frumoasă și adevărată a celor doi oameni-soare, care prin modelul lor îmi demonstrează zilnic valoarea sincerității, umanismului și iubirii autentice!

FIȚI MAI BUNI! Asta dăruiește sens vieții…

Sursa: devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts