O profesoară din Bucureşti le-a dat elevilor un test online la ora 22.41: „Aveţi la dispoziţie 15 minute!”


O profesoară de economie de la Colegiul Economic „Hermes” le-a dat elevilor un test on-line la ora la care mulţi se pregăteau de somn: 22.41. Totodată, profesoara le-a spus elevilor că rezultatele trebuie predate într-un sfert de oră.

Cadrul didactic şi-a adus aminte la ora 22.41 că elevii nu au suficiente note în catalog, aşa că a decis să le dea o lucrare de control, on-line, scrie Antena3.

„Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!” – este mesajul primit de elevi.

Ministerul Educaţiei a răspuns pe Facebook

Revoltaţi de situaţie, câţiva elevi au prins curaj şi i-au reproşat profesoarei ora târzie la care a trimis testul.

„Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?” – este unul din mesajele trimise de elevi profesoarei.

Situaţia a fost semnalată chiar de elevi, dar şi de Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP).

Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, a reacţionat pe Facebook: „Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun ca este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a fost comentariul lui Badea lăsat pe Facebook.

În replică, Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul din elevi, 7, semn că testul a fost făcut chiar atunci de elevi.


About the author

Maya O.

View all posts