sensibilitatea fizică și emoțională

Pași simpli pentru a ne controla sensibilitatea fizică și emoțională


Mai întâi ar trebui să ne întrebăm care este originea sensibilității noastre. Poate vine de la părinții noștri, deci este ereditară și în aces caz nu mai putem schimba nimic.

De știut că indiferent de origine, sensibilitatea fizică și în general emoțională sunt ancorate în noi, independent de voința noastră și că cele două nu sunt întotdeauna în armonie.

Sensibilitatea….

În realitate, unele persoane sunt sensibile prin natura lor, dar perfect rezistente la stresul fizic, în timp ce altele au “inimă de piatră”, însă cedează complet atunci când se confruntă cu cea mai mică problemă a vieții de zi cu zi.

Apoi, există oameni care își manifestă o sensibilitate puternică pentru frumusețea în sine, pentru artă, care se extaziază în fața  minunilor naturii, în timp ce alții reacționează mai degrabă  prin muzică.

De aceea, se poate spune că sensibilitatea și emoțiile fac apel la construcții mentale extrem de personale.

Toți suntem, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin sensibili și conștienți de acest lucru încă de la prima noastră copilărie.

Dar, în timp ce unii rămân calmi în fața schimbărilor de orice tip, alții văd fiecare pas/etapă ca un obstacol insurmontabil.

Femeile sunt mai predispuse emoțiilor?

În fața unui film dramatic, unele femei rămân impasive, altele plâng chiar și când  urmăresc o publicitate simplă. Cauza poate fi pusă pe seama fluctuațiilor hormonale ce se produc la menopauză, în special.

Pentru a  ne controla emoțiile, cea mai eficientă metodă este să învățăm să punem lucrurile în perspectivă, deoarece totul se rezolvă cu răbdare.

Când cineva se simte la margine, supus emoțiilor, scufundat, se poate cere ajutor, nu este nici o rușine în asta.

Întoarceți-vă la prieteni și rude pentru a discuta despre ceea ce vă rănește cel mai mult  și, când este necesar-nu vă fie teamă- mergeți la un specialist.

Să fiți sensibili nu e un lucru rău, dar de ce ar trebui să suferiți?

Un articol de Ileana Mlădinoiu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns