Perioada pandemiei, cea mai buna din ultimul deceniu pentru piata investitiilor imobiliare


Peste 60 la suta din investitorii imobiliari confirma interesul pentru achizitii de noi proiecte in Bucuresti si in orasele regionale si spun ca sunt gata sa cumpere in conditii bune, avand in vedere contextul economic generat de pandemia, potrivit unui sondaj Colliers.

62 la suta dintre investitorii imobiliari confirma interesul pentru achizitii de noi proiecte, atat in Bucuresti, cat si in orasele regionale, si sunt, in prezent, gata sa cumpere in conditii mai bune, avand in vedere noul context economic generat de epidemia de Covid-19, potrivit unui sondaj realizat de Colliers International pe piata investitiilor, in randul a aproape 50 de companii reprezentand fonduri de investitii, dezvoltatori, administratori de active si banci.

Potrivit sondajului, investitorii continua sa arate cel mai mare interes pentru proiectele industriale si logistice.

Optimismul investitorilor a crescut fata de luna aprilie, cand Colliers a realizat un sondaj similar.

Acum, ponderea respondentilor care afirma ca vor sa inteleaga mai bine situatia inainte de a face o miscare a scazut de la 67% in aprilie la 30% in octombrie. Mai mult, procentul de investitori gata sa „cumpere in conditii mai bune” a crescut de la 23% la 62%.

„Activele industriale si logistice intra in centrul atentiei pentru investitori, optimismul crescand din aprilie. Perceptia imbunatatita despre proiectele industriale este si mai vizibila atunci cand se face referire la preturile de achizitie, 51% dintre respondenti asteptandu-se la preturi de achizitie mai mari pentru aceste active in anul urmator, in crestere de la 16% in aprilie. Perceptia privind hotelurile si comertul cu amanuntul in urmatoarele 12 luni ramane destul de slaba, in linie cu sondajul anterior. Cu toate acestea, inca vedem unii investitori in cautare de achizitii oportuniste. Continuarea crizei medicale a mentinut perceptia asupra birourilor intr-o zona de reajustare, ceea ce a incurajat o segmentare mai mare intre diferitele tipuri de produse si preturi”, a spus Mihai Patrulescu, senior Associate Investment Services la Colliers International.

Ponderea participantilor din piata care doresc sa-si extinda portofoliile atat in Bucuresti, cat si in orasele regionale, depaseste cu mult cea a investitorilor care cauta sa vanda, conform unui alt grafic.


About the author

Maya O.

View all posts