Răculeţul

Plantă modestă, dar plină de substanţe tămăduitoare, Răculeţul este un redutabil astringent natural!


Răculeţul este o plantă medicinală remarcabilă pentru întărirea organismului, de aceea s epoate folosi în stări de convalescenţă, de slăbiciune după un efort prelungit.

O formulă deosebită, cu rezultate desoebite, este vinul de Răculeţ, preparat astfel:

Se amestecă 250 grame rădăcini proaspete de plantă, mărunţite şi strivite, cu 125 ml de alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat 24 de ore, apoi se adaugă un litru de vin de ţară, sec.

Se lasă o săptămână, apoi se strecoară şi se depozitează în sticle ănchise ermetic.

Se pot lua câte patru, cinci linguri din acest amestec, pe toată perioada recomansată.

Răculeţul are capacitatea de a acţiona eficient, ca astringent de forţă, în diaree, dar şi în inflamaţii ale cavităţii bucale, cum ar fi aftele sau stomatitele.

Pentru a le trata pe acestea din urmă, se prepară tot un vin, astfel:

Se pun 20 grame de rizom mărunţit într-un litru de vin roşu, sec, natural.

Se lasă la macerat timp de opt zile, într-un loc întunecos şi rece, iar în acest interval se agită de câteva ori.

Se strecoară şi se depozitează în sticle închise la culoare, în frigider.

Se pot consuma câte 50 ml la nevoie, de trei ori pe zi.

Înainte de a se înghiţi, se clăteşte bine gura.

Pentru enterită sau diaree, se prepară o infuzie astfel: se adaugă o linguriţă cu rizom mărunţit în 250 ml apă caldă. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară.

Se consumă două, trei căni pe zi, în perioade de până la trei luni.

De asemenea, din rizom uscat şi mărunţit, amestecat cu unt de cacao se poate face un supozitor natural util în tratarea hemoroizilor sau fisurilor anale.

CONSUMĂ ACEASTĂ COMBINAŢIE PE STOMACUL GOL ŞI POŢI SCĂPA DE MULTE BOLI PERICULOASE

Un articol de Mihaela Iliescu


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns