Polițistul-erou din Herăstrău. A salvat o viață la 22 de ani: “E treaba mea să te țin în viață”


Un tânăr polițist din București a salvat viața unui bărbat care a încercat să se arunce de pe Podul de Fier din Parcul Herăstrău iar povestea intervenției de succes a fost relatată pe larg pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Andrei, un polițist de 22 de ani din Capitală, abia intrase în tură, împreună cu colegul lui, când au răspuns unui apel prin care li se transmitea că un bărbat de aproximativ 30 de ani este pe pod și vrea să se arunce. Era 21.30, scrie observatornews.ro

În câteva minute, cei doi au ajuns la Podul de Fier, unde, într-adevăr, se confirmau cele transmise de dispecer. Un bărbat era pe pod, având intenția să se arunce. Din locul în care se afla, ar fi căzut pe asfaltul de sub pod și, sigur, nu ar fi trăit.

Primul care a intrat în vorbă cu el a fost Andrei: ”Bună seara! Ce s-a întâmplat?”.

”Nu e treaba voastră. Fiecare face ce vrea cu viața lui. Nu vă apropiați de mine și lăsați-mă în pace! Nu e treaba voastră”, a răspuns bărbatul.

Văzând că cel în cauză devine tot mai precipitat, Andrei le-a spus și celorlalți colegi, sosiți între timp, să încerce să-l țină de vorbă. În același timp, și-au planificat modul de intervenție. Din fericire, scenariul pe care l-a gândit tânărul polițist a avut finalul dorit.

Exact în momentul în care bărbatul a vrut să se desprindă de balustradă și să se arunce, Andrei a ajuns la el, l-a cuprins cu brațele și a reușit să-l tragă pe pod.

”Lasă-mă în pace. Nu e treaba ta, a spus bărbatul în timp ce se zbătea să scape de prinsoare”, a spus bărbatul.

”Ba chiar e treaba mea. E treaba mea să te țin în viață”, i-a răspuns Andrei.

În cele din urmă bărbatul a fost imobilizat și urcat în salvare.


About the author

Maya O.

View all posts