visele pot sa prevesteasca viitorul

Pot visele să prevestească viitorul? Să vedem ce spun profesioniștii


Lumea viselor este una misterioasă. Visăm în fiecare noapte și, uneori ne amintim a doua zi, iar alteori nu, însă cu siguranță noaptea poate părea o adevărată lume paralelă, plină de aventuri.

Ți s-a întâmplat să te trezești vreodată dintr-un vis care părea atât de real încât ți-a adus emoții? Cum a reacționat organismul tău la acel vis?

În ciuda nenumăraților ani de studiu în domeniu, oamenii încă mai au întrebarea „visele pot prevesti viitorul?”

Ideea principală este aceea că visele trec dincolo de bariera cunoscutului, iar cercetătorii încearcă să facă puțină lumină. Să vedem care sunt explicațiile lor.

Chiar este posibil să ne visăm viitorul?

Dr. Stanley Krippner, psiholog la Universitatea Saybrook University, și-a dedicat viața cercetărilor și experimentelor psihologice, vizând visele, sub toate formele lor. Într-un interviu, acordat celor de la Geraldine Cremine of Vice Motherboard, Krippner explică rezultatul descoperirilor sale.

În fiecare noapte, o parte dintre persoanele pe care le-am examinat, visau experiențele anterioare, iar altora li s-a indus o experiență, la care urmau să fie supuși a doua zi. Se pare că aceștia au ajuns să viseze ce li se pregătea. Cercetătorul spune că subiecții nu aveau de unde să știe ce activitate urmau să întreprindă, însă totuși o visau.

Vă oferim mai jos un exemplu, cu o persoană care într-o noapte a avut mai multe vise, legate de păsări, aflate în diferite circumstanțe. A doua zi, acea persoană a fost supusă unei experiențe aleasă la întâmplare. “Subiectul a trebuit să poarte o pereche de căști” Dr. Krippner a menționat: “A trebuit să asculte cântece de păsărele, apoi a urmărit un filmuleț în care se derulau diferite imagini cu păsări.” La finalul experimentului, care a durat 8 zile, subiecții au fost chemați, pentru a fi întrebați ce au visat. Fiecare subiect, a visat cel puțin o dată ceea ce i s-a întâmplat a doua zi.

Chiar dacă ne vine greu să acceptăm, există multe argumente care îmbrățișază ideea conform căreia oamenii își pot visa viitorul.

Cercetătorii au descoperit că în jur de 80% dintre visele noastre arată evenimente posibil de realizat, iar acest lucru provine din faptul că, din punct de vedere matematic, ceea ce visăm sau gândim s-ar putea să fie adevărat, de exemplu, la un eveniment cu mulți oameni, poate avea loc o tragedie. Cercetătorii spun că aproximativ două mii de oameni pot prevedea acest lucru.

Vise precognitive și lucide

Visele precognitive sunt un fenomen destul de des întâlnit, așa că mulți oameni menționează că le-ar fi experimentat.

De exemplu, Abraham Lincoln a visat un asasinat, cu două săptămâni înainte să fie împușcat mortal.

Mark Twain descria în biografia sa un vis care îl reprezenta pe fratele său într-un sicriu, cu o săptămână înainte ca acesta să fie ucis, într-o explozie.

Charles Dickens a visat o femeie în roșu, numită Miss Napier și, ca printr-o pură coincidență, a doua zi a fost vizitat de o tânără fată, îmbrăcată în roșu, pe nume Miss Napier.

Visele sunt o experiență mistică, așa că nu vom putea niciodată să combatem puterea lor de a ne oferi informații legate de viitor. Tu ce părere ai?


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns