Cea mai batrana femeie

Povestea unei femei bătrâne care a trăit o singură zi fericită, în toată existența ei!


Cea mai longevivă femeie din lume a povestit despre ororile la care a fost supusă în exilul sovietic impus de Stalin, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Koku Istambulova, se crede că are 129 de ani, datorită pașaportului său și a documentelor de pensie care arată data nașterii ca fiind 1 iunie 1889.

Femeia, perfect lucidă, a povestit, vizibil afectată, despre ziua îngrozitoare în care poporul său cecen a fost deportat în masă, de Stalin, în stepele din Kazahstan, în urmă cu  aproximativ 75 de ani.

Ea spune că singura sa zi fericită, din toți anii trăiți, a fost aceea în care a intrat într-o casă construită de mâinile ei, când s-a întors în țara ei natală.

După 13 ani petrecuți într-o țară străină, Koku a început să construiască o altă casă, deoarece rușii ocupaseră deja casele cecenilor rămase libere.

Mă întrebați care a fost cea mai fericită zi din viața mea. Ei bine, a fost ziua în care am intrat prima oară în casa mea. Era foarte mică. Eu am construit-o, cea mai bună casă din lume. Am locuit acolo timp de 60 de ani”, a spus femeia.

Cuvintele acestui bătrân ne fac cu adevărat să înțelegem rostul vieții…


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns