Prajitura delicioasa cu budinca

Prajitura cu foietaj și budincă, delicioasă și nepretențioasă!


Vrei să încerci ceva delicios zilele acestea? Ți-am pregătit o rețetă simplă, dar preparatul din spatele ei este extrem de delicios.

Uite ce îți trebuie:

– 500 gr de aluat de foietaj din comerț,

–  100 gr de zahăr pudră,

–  două pachete de zahăr vanilat,

–  800 ml lapte ,

– două  gălbenușuri,

–  două pachete de budincă,

–  250 gr unt,

–  350-500 ml frișcă lichidă (în funcție de cât de mare doriți să fie stratul de

frișcă),

–  ciocolată menaj, pentru glazură (în funcție de preferințe).

Cum o prepari

Scoate foietajul din ambalaj și taie-l în jumătate. Întinde una dintre jumătăți în tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeap-o cu o furculiță.

Pune la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, până când capătă o culoare aurie. Scoate din cuptor și las-o să se răcească. Repetă același lucru și cu cea de-a doua jumătate.

 În timp ce aluatul se răcește, prepară cremă.

Pune laptele într-o oală, adaugă zahărul, zahărul vanilat și budinca și pune la fiert.

Adaugă gălbenușurile de ou și fierbe în continuare. Când este gata, îndepărtează vasul de pe foc și lasă crema să se răcească. Bate untul și adaugă-l în crema răcită.

Întinde crema peste aluatul copt. Bate tare frișca, până nu mai cade de pe lingură. Acoperă crema cu un strat de frișcă și cu cea de-a doua jumătate de aluat. Toarnă ciocolata topită pe deasupra și dă prăjitura la rece.

Poftă bună!

Încearcă și prăjitura delicioasă care va bucura toți membrii familiei. Se prepară ușor…


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns