Preasfinţitul Părinte Ignatie, testat pozitiv cu coronavirus


Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Părinte Ignatie, a fost testat pozitiv cu coronavirus, în prezent fiind internat la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, pe 7 septembrie, Preasfinţitul Părinte Ignatie a săvârșit slujba Vecerniei Mari și a Litiei în Parohia Bârzeşti, Protopopiatul Vaslui, ocazie cu care a sfințit și izvoarele de apă captate la marginea localității, precum și casa de prăznuire a parohiei.

Ulterior, Episcopul Huşilor a prezentat simptome specifice infectării cu coronavirus. A efectuat testul, după care s-a izolat în așteptarea rezultatului, care, din păcate, a fost pozitiv. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au demarat, potrivit legii, o anchetă epidemiologică.

De miercuri, Episcopul Huşilor se află internat la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad, unitate suport COVID-19.

Recent, Preasfinţitul Părinte Ignatie preciza, în contextul crizei generate de răspândirea coronavirusului că “ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent şi conştient biserica din inimile noastre”, precizând că “din fericire, epidemiologia>> nu va distruge Ortodoxia”.


About the author

Maya O.

View all posts