Predicțiile lui Nostradamus

Predicțiile lui Nostradamus


Predicțiile lui Nostradamus – Autor al “profețiilor”, Nostradamus a scris 942 de catrene (poezii din patru versuri, care rimează) care conțineau previziuni pentru viitor (cel puțin până în anul 3797). Și chiar dacă au fost scrise în secolul al XVI-lea, ele rămân încă un punct de reper pentru ce urmează să se întâmple.

Să aruncăm o privire peste profețiile sale.

Profeții de succes

Nostradamus a primit un premiu pentru că prezis cum va muri regele Henry al II-lea al Franței. Nostradamus a menționat că acesta va muri prin străpungerea unui ochi și așa s-a întâmplat.

Nostradamus ar fi prevăzut Revoluția Franceză (1792 a fost anul în care a fost folosit noul calendar). Alte versuri ale lui Nostradamus par să prezică apariția lui Napoleon (“Un împărat se va naște în apropierea Italiei, care va distruge îmărăția.”).

În vremuri mai recente, opera lui Nostradamus a fost văzută ca descriind atacurile nucleare asupra Hiroshima și Nagasaki, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

Nostradamus a făcut referire la un ticălos crud care terorizează Mesopotamia, și anume Saddam Hussein. Chiar și președinția lui Donald Trump a apărut în scrierile sale (“Marele nerușinat și îndrăzneț. El va fi ales comandant al armatei” (președintele este comandantul-șef al armatei SUA).

Deschis la interpretare

Un lucru care îi ajută pe mulți oameni să creadă în capacitatea lui Nostradamus de a privi în viitor este vagitatea profețiilor sale. Este un stil pe care l-a adoptat în mod deliberat parțial pentru că nu dorea atenția Bisericii sau a altor critici. De asemenea, a fost o modalitate de a atrage cititorii (pe lângă profeții, Nostradamus a scris horoscop și almanahuri, așa că a înțeles cum să stabilească legătura cu oamenii.)

Rezultatul este atât de general încât oamenii își pot găsi propriile semnificații. De exemplu, o predicție despre pericolele legate de încălzirea globală poate fi văzută în scrierea lui Nostradamus despre cum vremea se încălzește atât de mult, încât vom pescui peștele, pe jumătate gătit.

O conexiune istorică

Cu toate acestea, în spatele popularității lui Nostradamus există mai mult decât o vagă interpretare. Așa cum a remarcat Peter Lemesurier, multe dintre profețiile lui Nostradamus, pentru viitor s-au bazat pe evenimente istorice. Asemănările abundă în istoria omenirii, prin urmare, desenul trecutului îi dă operei un alt nivel de credibilitate.

Avertizarea despre un dictator este clară în: “Sub umbra prefăcută de a ridica servitutea, oamenii și orașul, el se va sinucide.”, astfel de tirani, în istorie, au existat de când lumea, și probabil că vor veni mai mulți. Nostradamus a scris, de asemenea, despre foc, foamete și inundații, toate care s-au produs în mod repetat de-a lungul secolelor.

Profeția într-o perioadă de revoluție

Stéphane Gerson a remarcat faptul că Nostradamus a trăit într-un moment haotic, cu războaie de religie, cu arme mai distructive și cu realinieri politice care alterau lumea din jurul lui. Acest lucru se reflectă în lucrarea sa și conferă o legătură cu oamenii care se confruntă cu tulburări în viața lor.

După atacurile teroriste de la 11 septembrie, librăriile au înregistrat o creștere remarcabilă a vânzărilor de cărți legate de Nostradamus.

Greșelile profețiilor

Având în vedere cele de mai sus, chiar dacă o mare parte din munca sa este veridică, există și date pe care Nostradamus nu le-a nimerit.

Nostradamus nu a folosit o mulțime de date în scrierea sa profetică, dar 1999 este menționat: “Anul o mie nouă nouăzeci și nouă, șapte luni; Din cer va veni un mare rege al terorii”. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, predicția pune sub semnul întrebării competențele sale.

Implicații în lumea reală

Deși lucrarea lui Nostradamus are găurile și punctele sale slabe, a avut un impact real. În timpul celui de-al doilea război mondial, ministrul nazist al propagandei, Joseph Goebbels s-a folosit de versurile lui Nostradamus, pentru a spune că armata germană era destinată victoriei. Broșurile au fost distribuite în Europa cu aceste informații, în speranța de a netezi calea pentru naziști.

Goebbels a spus: “Americanii și englezii cad ușor în plasa acestor predicții”, adică în spusele lui Nostradamus. Dar puterile aliate au recunoscut de asemenea cât de util ar putea fi Nostradamus, așa că Marea Britanie a scos propriile broșuri. Și cu scopul de a crește moralul în America, MGM a lansat mai multe filme scurte despre Nostradamus, ceea ce a făcut publicul larg mai conștient.

Viitorul prin spusele lui Nostradamus

Nostradamus a scris că lumea se va încheia în anul 3797, așa că dacă credeți în oricare dintre predicțiile sale, chiar și în cele mai grave, este momentul să faceți tot ce vă stă în puteri pentru a evita rezultatele nedorite.

Gândiți-vă la Henri al II-lea, regele, a cărui hotărâre a fost aceea de a-și lua viața în anul 1559. Dacă ar fi fost puțin mai precaut și ar fi acordat mai multă atenție lui Nostradamus, ar fi putut să-și salveze propria viață.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns