Principalul motiv pentru care un om drag este amabil cu toți, dar nu și cu tine


Există astfel de oameni. Ei sunt cei mai binevoitori, atenți și minunați din toate punctele de vedere, dar numai cu cei străini. Cu cei dragi ei sunt duri, disprețuitori și rar când spun o vorbă bună.

Un exemplu poate fi însăși mama. Ea cu toți este politicoasă și amabilă, dar cu tine se comportă exact invers. Dacă povestești cuiva străin acest lucru, nici nu te va crede. Îți vor spune că, probabil, mama ta este supărată pe ceva anume și că este doar un moment mai neplăcut.

După o astfel de lipsă de voință, vei începe să te întrebi de ce rudele tale cele mai apropiate sunt atât de nerespectuoase față de tine și atât de fățarnice? De fapt, există o explicație psihologică foarte simplă pentru astfel de lucruri.

Dar, mai întâi, îți voi da un alt fel de exemplu: imaginează-ți că ai o găină care face ouă de aur. Dar ea nu le face, decât dacă îi sunt spuse cele mai frumoase cuvinte. Dacă o singură dată este certată sau îi sunt spuse cuvinte urâte, această găină nu mai face ouă cel puțin 2 ani.

Deci, ce concluzie îți faci?

Că nici nu ai de gând să spui ceva urât acestei găini, doar să facă ouă în continuare. Cred că ai înțeles ce am vrut să zic… O rudă a ta apropiată te ceartă. Ea te critică și este neplăcut pentru tine, ceea ce înseamnă că ea este obișnuită că tu nu vei reacționa deloc.

Doar vei asculta, vei suporta, vei tăcea și îi vei fi aproape. Ea nu îi ceartă pe alți oameni, nici pe colegii de serviciu, nici pe prieteni, ci doar pe cei care se tem să nu o piardă. Pe cei care sunt obișnuiți să tolereze atitudini negative față de ei înșiși.

Din această istorie, în consecință, poți trage următoarele concluzii: vrei să fii o persoană apreciată, iubită și respectată? Începe să te iubești, să te apreciezi și să te respecți. Nu tolera grosolănia, criticile la adresa ta. Dacă cineva o face, pleacă. Dacă nu ești tratată cu amabilitate, nu tolera și pleacă.

De îndată ce oamenii dragi vor vedea acest lucru, vor începe să relaționeze altfel față de tine. Te vor respecta și aprecia cu adevărat. Dar dacă ești persoana care încă locuiește cu mama și nu are unde pleca, mai bine pleci să locuiești în altă parte. Mai bine pierzi bani pentru chirie, dar păstrezi nervii, starea emoțională.

Sursa:devorbacutine


About the author

Maya O.

View all posts