încrederea

Principii care contribuie la construirea încrederii


“Cele mai bune relații sunt construite pe încredere și respect” –  Mona Sutphen

Depinzând nu numai de persoană, ci și de situația specifică, “încrederea” poate suferi diferite transformări semantice. De exemplu, o persoană care are o inimă deschisă și nu știe ce este trădarea este mult mai ușor să-și arate încrederea în oameni. Ceea ce nu se poate spune despre cei care s-au confruntat mult timp cu relațiile abuzive și umilitoare.

Nan S. Russell, un psiholog educațional, a rezumat cuvântul “încredere”: “Oamenii spun lucruri diferite folosind cuvântul” încredere “. Întrebați cinci prieteni și veți primi cinci definiții diferite. Există diferite tipuri de încredere: respectul încrederii, încrederea bazată pe competență, încrederea în relații, încrederea de bază, încrederea autentică, încrederea organizațională, încrederea în sine, încrederea situațională și încrederea în conducere “.
Deși încrederea poate fi într-adevăr destul de flexibilă prin definiție, există un adevăr aproape absolut: anumite tipuri de comportamente creează încredere mai repede decât altele.

Iată principiile care pot crea rapid încredere într-o relație:

Învață să-ți recunoști propriile greșeli

Fiecare dintre noi face greșeli, dar nu toată lumea este capabilă să recunoască acest lucru. Cu toate acestea, dacă obiectivul final este de a construi o relație bazată pe încredere, în niciun caz nu evitați responsabilitatea pentru acțiunile voastre.

Fii consistența din cuvintele si faptele tale

Fă întotdeauna ceea ce spui. Consecvența comportamentului este cea mai rapidă cale de a câștiga încrederea cuiva. De exemplu, atunci când faci o promisiune, înseamnă în mod automat că o vei duce la împlinire. În scopul de a construi în mod corespunzător încrederea în relația ta.

Nu uitați să ai încredere în oameni

Obligația și încrederea acționează în același pachet de acțiuni reciproce. Într-un film renumit, intitulat “Meet the Parents” Jack Burns, ne-a vorbit despre încrederea în familia Burns: “Nu ascundem nimic unul de celălalt”. Întregul punct al acestei fraze este că, prin încredere, acest lucru este cu adevărat ceea ce se întâmplă.

Afișează și arată-ți interesul

Afișarea interesului real față de un partener te ajută foarte mult la construirea relației în mod corespunzător și, de asemenea, întărește puternic sentimentul de încredere. Astfel de acțiuni din partea ta sunt esențiale pentru dezvoltarea și menținerea în continuare a reciprocității și înțelegerii. Când manifești interes, îți afișezi reacția. Când un partener simte sinceritatea care emană din tine, vei primi încrederea dorită.


About the author

Echipa Citate Impresionante

View all posts

Lasă un răspuns