Iarna grea

Prognoza vremii pentru sezonul rece – Se pare că vom avea o iarnă ”grea”!


Se pare că, anul acesta vom avea iarnă, în adevăratul sens al cuvântului. Vor exista perioade lungi de ger, viscol și cantități mari de zăpadă.

Va veni, cât de curând, zăpada așa cum s-a vehiculat?

”E greu să spunem… Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

La finalul lunii noiembrie, vor cădea deja primele zăpezi, iar temperaturile vor fi foarte scăzute…

La începutul lunii decembrie, precipitațiile vor fi mai sporite în centru, est, sud-est și în nord. Zăpada va veni însoțită de nopți geroase în nord și centru.

În luna ianuarie, meteorologii vorbesc și de temperaturi care ajung la -20 spre -30 de grade.

Directorul ANM a ținut să menționeze că România își păstrează climatul temperat-continental, chiar dacă prelungirea verilor și cea a iernilor este vizibilă.

Dacă locuiți în sudul sau centrul țării, sărbătorile de iarnă aduc cu ele zăpadă!

Temperaturile medii, lunare, vor fi cuprinse în limitele normale ale climatului țării noastre, așa că anul acesta ne vom bucura de o iarnă veritabilă!

Vezi și cine se împrieteneşte cu cătina toamna, uită de boli toată iarna! Cum poţi prepara un sirop fără fierbere, în cel mai sănătos mod posibil!


About the author

Pîrvan Alexandra

View all posts

Lasă un răspuns