Psihologul Alexander Șahov: 9 porunci ale unui om adevărat


Tatăl meu sau profesorul de la școală nu mi-au explicat acest lucru. Nu am văzut niciodată instrucțiunile clar formulate de care avem nevoie atât de mulți bărbați. Și a înțeles aceste porunci în viață prin durere și greșeli … scrie psihologul Alexandru Șahov.

Sincer, m-am așezat la laptop și m-am uitat lung la ecran, încercând să-mi amintesc și să formulez ce înseamnă să fii bărbat. Dintr-o dată, mi-am dat seama în mod clar că în capul meu, așa cum sunt sigur în capul multor oameni moderni, printre teoremele lui Pitagora au fost introduse în el, formule acide, date ale războaielor mondiale și alte cunoștințe generale educaționale și profesionale, nu există de bază – o definiție clară a ceea ce înseamnă a fi bărbat.

Om adevărat: 9 porunci
Tatăl meu sau profesorul de la școală nu mi-au explicat acest lucru. Nu am văzut niciodată instrucțiunile clar formulate de care avem nevoie atât de mulți bărbați. Și a înțeles aceste porunci în viață prin durere și greșeli. În căutarea cunoștințelor tehnice, societatea noastră a pierdut cel mai important lucru – definiția despre noi înșine.

Prin urmare, este dedicat fiilor noștri, bărbaților viitori și prezenți … Îmi cer scuze în prealabil femeilor pentru o formulare grosolană, deoarece acest cod este scris pentru bărbați și în limba masculină.
Porunca nr. 1: Ține-ți cuvântul.
Un om este fiabilitate. Fiabilitatea este determinată de cât de mult puteți urmări ceea ce ați spus. În acest sens, bărbatul diferă de Conchita Wurst – o femeie cu barbă, cu barbă și altceva, dar în esență reprezentând un râs, o parodie a unui bărbat, o batjocură față de el.

Dacă nu te ții de cuvânt: femeii tale, copilului tău, prietenului tău și chiar dușmanului tău, pur și simplu îmbracă-ți o rochie. Sunt sigur că vei avea o mulțime de fani printre aceștia … ei bine, te cunoști pe tine însuți. Dacă ai făcut o alegere dificilă – să fii bărbat, atunci fii responsabil pentru cuvintele tale, altfel toată lumea are dreptul să te privească cu dispreț. Ține-ți cuvântul sau moare în rușine

Porunca nr. 2: Nu alăptați.
„Snot respins ca o fată! Uite, se plânge! ” Fiecare dintre noi bărbați a trecut această lecție în copilărie. A fost păcat. Este de două ori jignitor, pentru că ne plângeam dintr-un motiv întemeiat: eram răniți și speriați. Dar, în loc de simpatie și ajutor, am primit ca răspuns – „slab”. Așa am aflat că lumea nu va arăta milă de tine când vei fi neajutorat. Dimpotrivă: arată doar slăbiciunea și vei fi umilit, zdrobit, zdrobit, distrus.

Nu poți fi slab. Nu poți arăta emoție. Nu poți să plângi. Prin urmare, bărbați adevărați de la începutul timpului au înghițit lacrimi, i-au șters cu mânecile, au murdărit murdăria pe față, au strâns pumnii, dinții și s-au ridicat. Ne-am ridicat pentru încă o încercare, încă un pas către victorie. Până când funcționează. Și dacă un băiat a căzut la pământ, atunci un bărbat s-a ridicat.
În ce moment din timp am devenit din nou băieți? În ce moment din timp am început să ne plângem: „Sunt obosit”, „guvernul m-a jefuit”? În ce moment am devenit noi înșine cei care îi umilim pe cei slabi? La urma urmei, când țipi la femeia ta, umilește cu neatenție și trădare, când îi manipulezi sentimentele, nu devii bărbat, ci te transformi într-un slab.
Nu poți să te întinzi și să te plângi pe canapea „Nu găsesc un loc de muncă” pentru soția ta, pentru că ea nu te va lovi cu piciorul, ci te va mângâia, va arăta răbdare până când îți rupi fundul de pe canapea și vei începe să aduci bani la familie, pentru că așa se numește „a fi bărbat” – să aduci pradă și să-i protejezi pe cei dragi și să nu bei bere în fiecare seară și să te uiți la fotbal. Vă voi spune cum am ajuns la acest lucru: am încetat să comunicăm în compania bărbaților adevărați. Într-o societate în care domnește cinstea nemiloasă, unde ți se va spune sincer: femeia ta nu este fericită? Slab! Copiii tăi își văd tatăl? Slab! Nu-ți poți controla libidoul și să alergi după chiloții pentru femei? Slab!

Nu vă plângeți că lumea este aspră. Câștigă sau moare. Bărbații se confruntă cu această alegere. Și dacă tot stai întins pe canapea, să știi că ești deja mort. Mort ca un om. Te grăbești deja cu carne putredă și bere fermentată. Și îmi pare rău de tine chiar și „amin”.
Porunca nr. 3: supraviețuiți în toate condițiile.
Dacă ești bărbat, atunci afacerea ta este să poți supraviețui. Supraviețuirea înseamnă să rămâi pe linia de plutire și să oferi o viață decentă familiei tale, celor dragi, „tribului” tău. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă dezvoltați în mod constant abilitățile, să vă pregătiți, să învățați lucruri noi. Această lume este departe de mâna mamei mele, așa cum ați înțeles deja în copilărie. Adversarii așteaptă doar greșelile tale să te rupă. Aleargă la mama ta pentru milă. Și lumea masculină nu acceptă scuze și plângeri. Bineînțeles, știi deja ceva și ești capabil, din moment ce ești încă în viață. Dar acest lucru nu este suficient.

Porunca nr. 4: Învață.
Nu fi un animal cu coarne care declară cu aroganță „știu deja totul”. Învățați să câștigați bani pentru a fi cel mai bun vânător și obținut. Studiază psihologia pentru că trebuie să negociezi cu oamenii. Puteți fie să vă luptați cu toți, să faceți dușmani și să vă temeți de o lovitură în spate, fie, cunoscând psihologia și diplomația – armele liderilor, să vă faceți prieteni pentru a fi protejați din toate părțile.
Desigur, trebuie să studiezi psihologia unei femei . Sunt ca dinamita: dacă știi cum să o gestionezi, va exista un avantaj; dacă nu știi, îți va sfâșia creierul. Nu veți intra în instalarea de explozivi dacă nu înțelegeți nimic despre asta? Crezi că te poți descurca cu o femeie? E o dinamită plimbătoare! Uită-te la o grămadă de bărbați beți, nebuni de dragoste, care se sinucid, distrugându-și viața. Există mai puține victime ale dinamitei.
În general, avem puține opțiuni: fie studiați și deveniți cei mai buni, primiți prestigiu, cele mai bune bucăți de „carne”, cea mai bună femeie și confort, sau rămâneți un prost prost care „știe totul el însuși”.

Porunca nr. 5: Zgârcenia este cea a celor slabi.
Avarii sunt cei săraci în duh, oricât de multe milioane ar avea. Nu e de mirare că ei spun că generozitatea este cea a mărinimilor, adică a celor mari, a celor puternici în spirit. Numai bărbații încrezători pot împărtăși. Sunt siguri că, chiar dacă dau ultimele 100 de ruble, vor putea obține mai multe. Prin urmare, cei puternici pot dona ultima cămașă celui care cere. La urma urmei, cine întreabă nu este sigur că se poate câștiga singur, este slab. Cel care dă este puternic. Avaritatea este multul lașilor. Nu sunt siguri de ei înșiși sau de viitorul lor. Tremură peste fiecare bănuț, temându-se că vor veni vremuri dificile și nu vor putea face față. Un om zgârcit este demn de dispreț.
Avaritatea nu este numai despre bani și nu atât. Avaritatea este despre caracter. Bărbatul care este zgârcit cu complimente aduse femeii sale, cadouri, flori, bibelouri pentru femei, declarând că „economic nu este profitabil”, este pur și simplu un slab. Liderul, liderul sprijină și are grijă întotdeauna de membrii haitei sale.
Generozitatea este mulțimea zeilor, regilor și eroilor. O persoană generoasă nu trebuie să ceară respect și să câștige atenție – cei dragi îl apreciază pentru lățimea sufletească și caracterul său puternic.
Generozitatea este o victorie asupra sinelui. Peste meschinătatea lor, frică, egoism. Doar cel care știe să se cucerească pe el însuși este capabil să cucerească pe altcineva. Prin urmare, generosul este deja un câștigător, iar zgârcitul este un învins jalnic.
Dacă nu ai bani sau tărie să fii generos cu femeia, copiii și cei dragi, pierzi doar aer, ești inutil. Gândiți-vă, lucrați, împărtășiți – acesta este întregul sens simplu al vieții bărbaților.

Porunca nr. 6: Trebuie să fii puternic, să nu pari puternic.
Bătrâne, poți să-ți dai drumul la barbă și să-ți pompezi bicepsul, poți intimida femeile și copiii, poți purta lucruri de marcă, dar tu și eu știm că acest lucru nu te face mai puternic. Tu și cu mine știm că agresivitatea este o mască în spatele căreia îți ascunzi confuzia și frica. Cel puternic este calm și încrezător. Cei puternici nu trebuie să demonstreze nimănui și să-și demonstreze puterea. Lupii nu latră ca câinii de curte. Ei își fac treaba.

„Care este forța, frate?”, A întrebat Bodrov. Și el a răspuns cu cuvintele lui Suvorov: „În adevăr”. Dreptatea este putere, bătrâne. Înțelegând că trăiești și muncești din greu pentru o cauză dreaptă, de dragul principiilor corecte care se pierd între gunoiul pop. Fiind un sprijin pentru cei dragi, creând condiții pentru o viață fericită și protejând lumea – aceasta este profesia noastră masculină.
„Cine este puternic?” A întrebat discipolul înțeleptului. „Cine s-a cucerit pe sine”, a răspuns Învățătorul. Când este ușor, o femeie o va face. Profesia noastră este să o facem când este greu. Aceasta este forța noastră masculină – să facem ceea ce alții nu pot. Și începe prin a te învinge.

Acum voi spune că cel mai greu este să rămâi bun . Da, da, pentru că lumea pop de la Hollywood spune că puternic este cel care este mai furios, mai agresiv și mai arătos. Dar tu și cu mine ne amintim că puterea este în adevăr. Oricât de răi și obrăznici erau Napoleon, Carol cel Mare, Hitler și mulți alții, toți și-au rupt dinții pentru că bunicii noștri au luptat pentru o cauză justă: pentru femeile lor, copiii, bătrânii, pământul.

Nu putem pierde victoriile strămoșilor noștri. Să păstrăm, să protejăm și să susținem pentru ce și-au vărsat sângele – pace, fericire și liniște a celor dragi . Nu te purta ca un tip dur. Dovediți prin fapte că sunteți puternici – faceți-vă familia fericită.

Porunca nr. 7: Un om este cel care acționează
Suntem născuți să acționăm. Bărbații sunt cei mai potriviți pentru asta: avem o minte care poate analiza în mod obiectiv situația și alege strategia potrivită fără emoție, avem un simț al scopului, avem mâini puternice pentru a face ceea ce trebuie făcut, avem caracter și nu vom să renunțe la primele dificultăți și să confrunte frica, incertitudinea și panica. Dar toate acestea sunt inutile dacă nu acționezi.

Cine este inactiv? Un laș este cel care se teme să greșească, să sufere, să își asume responsabilitatea consecințelor. Lasul este inactiv. El se poate ascunde în spatele scuzelor: nu există condiții adecvate, nu voi avea suficientă forță, nu știu cum să o fac. Creați condiții. Găsește forța. Aflați cum să o faceți. Și du-te!
Nu există nicio scuză pentru inacțiune . Cel care trage cu decizia, o mută către ceilalți și cu atât mai mult pe umerii unei femei, care rupe iritația și furia asupra soției și copilului său, în loc să se uite la problema din față și să o rezolve, este un laş.

Nu vă ofensați dacă sunteți chemat cine sunteți – un laș când sunteți inactiv. Cerul este albastru, apa este umedă, ești un laș. Este doar o stare de lucruri. Ați câștigat acest titlu „onorific” și, prin urmare, nu este nimic în neregulă dacă vreun băiat poate striga „Laș!” În fața ta!

În Codul ofițerului armatei ruse, există o clauză: „Nu este nimic mai rău decât nehotărârea”. Nimic. Nu. Mai rea. Gândi. Dar fă-o.

Porunca nr. 8: Omul este de încredere
Bătrâne, tu însuți știi că cel mai important lucru într-o relație este fiabilitatea. Ce este un prieten? Pe cineva pe care te poți baza, care îți este loial. Cine este cel mai de dispreț dintre oameni? Trădător. Știi că tu însuți ești un trădător? Da, da, tu ești cel mai de dispreț dintre oameni când, în certuri cu o femeie, ameninți că vei pleca dacă nu îți îndeplinește condițiile. Nu se poate gândi la nimic mai dezgustător și mai rău.

Esența unui om este fiabilitatea. Există putere în ea. Femeile sunt slabe, greu de încrezut – au fost înșelate de multe ori. Când apare un astfel de tip, care prin înfățișarea, cuvintele și comportamentul său spune: „Sunt mișto, sunt de încredere”, femeia vrea să creadă că a găsit în sfârșit acel sprijin în viață pe care l-a căutat mereu. Și în acest moment te-ai lovit cu sens în spate: „Nu vei face asta, voi pleca”. Spui că vei pleca în orice moment. Este laș și disprețuit să convingi mai întâi o persoană că poți avea încredere în tine și apoi să o trădezi. Mai mult, cei care sunt mai slabi.

Într-un mediu masculin, nu ți-ai permite să faci asta, nu? La urma urmei, conversația noastră este scurtă: spus – gata. Altfel, ești … Tu stii. Dacă ați luat decizia de a fi sprijinul unei femei, țineți-vă de cuvânt, fiți bărbat, nu amenințați să plecați – acest lucru este rău. Dacă nu-ți place, ia o decizie și pleacă sincer.

Unii arată doar mișto, dar de fapt – putred. Știm asta. Văzut în viață. Așa că nu fi așa. Nu fi trădător. Nu o amenința pe femeie renunțând dacă nu îți place ceva din relația ta. Rezolvați problemele în mod onest, fără amenințări de renunțare. Fii barbat!

Porunca nr. 9: Un bărbat este crescător
În epoca de piatră, un bărbat nu avea nevoie să fie motivat să meargă la vânătoare. A existat un singur motivator – foamea. Acum situația s-a schimbat: de 45 de ani nu am auzit niciodată că cineva din cunoștințele mele a murit de foame. Dimpotriva! Este mai probabil ca bărbații să se confrunte cu sindromul Winnie the Pooh – cu greu se pot târâ pe ușă.

Un bărbat ar trebui să câștige bani nu numai pentru că are o familie, iar o familie ar trebui să trăiască din abundență. Trebuie să câștige bani ca să-și spună „sunt bărbat”. Pentru că și capra se poate lăuda cu accesorii. Și dacă ei sunt cei care definesc „masculinitatea”, atunci capra pare să aibă mai multe motive pentru a fi considerată „bărbat”.

„Cum poți face bani aici! Au furat totul! Nu te lasa sa faci afaceri! Impozite, extorcări, intrigi, investigații „… Da, da … Spuneți asta fetelor precum Masha Solodar sau Lilia Nilova. Ei trăiesc în aceeași lume și, apropo, totul este complicat cu parafernalia. Dar, cu toate acestea, în ciuda vârstei lor tinere și a presupusei „nedispuneri de gen”, ei pot câștiga un milion de dolari, în timp ce unele sigilii continuă să pozeze în fața televizoarelor.

În general, bătrâne, încetează să te mai plângi. Vânătoarea a fost întotdeauna dificilă, motiv pentru care bărbații o fac. Du-te și adu banii „mamutului”, astfel încât să fie mai mult decât suficienți pentru familie. Nu știi să „vânezi”? Mergeți să învățați de la „vânători”. Și dacă nu studiezi, atunci nu păcăli capul femeilor, găsește un buton de pe telecomandă și continuă să te bucuri de plăceri solitare. Femeile își doresc bărbați, nu foci.


About the author

Maya O.

View all posts